woensdag 29 maart

Pompen of...

  • Leiden
  • 31 maart 2017

Woensdag 29 maart - Net na het middaguur knapt de hoofdwaterleiding van de Rijnsburgersingel ter hoogte van de Maredijk in Leiden. Water kolkt over de straat, het stroomt een aantal woningen binnen en een auto zakt met zijn neus in de grond omdat de bodem letterlijk en figuurlijk onder zijn wielen is weggespoeld.

De dienstdoende ploeg van Leiden-Noord was net weer inzetbaar na een incident “om de hoek” en konden daarom direct aan de slag. De collega’s van Leiden-Zuid volgden snel. Door het water in de gracht te pompen en geulen en dammetjes te graven stroomde het water spoedig weg. Monteurs van Dunea waren snel ter plaatse om de waterkraan dicht te draaien. 

En zo was het water plots weer verdwenen. Een zwarte laag zand bleef achter op het wegdek en een auto in ongemakkelijke positie: op een (loze) gasleiding. Aangezien er geen meldingen van persoonlijk letsel waren en er geen bewoners geëvacueerd hoefden te worden, werd na een uur besloten om af te schalen. De eerste voertuigen gingen weer retour kazerne. 

De gemeente en Stichting Salvage gingen alle schade opnemen zoals aan het wegdek, kade en aan de woningen. De rioolreinigingsdienst startte de eerste schoonmaakwerkzaamheden. De weggezakte auto werd voorzichtig door een takelbedrijf uit het gat gehesen. Nog voor 17.00 uur was de Rijnsburgersingel weer vrij van rode voertuigen.

  

  

Delen