De brandweer leest voor

03 maart 2023
Door regio: Hollands Midden

Van 25 januari tot en met 2 februari heeft Brandweer Hollands Midden met veel enthousiasme 78 klassen uit de veiligheidsregio voorgelezen. Er werd voorgelezen via Zoom vanuit de brandweerkazerne Alphen aan den Rijn.

Bijna 2000 schoolkinderen in de leeftijd van 4 en12 jaar werden via het digibord in hun klas voorgelezen. Ook kregen ze een kijkje achter de schermen bij de brandweer. Voor de vroege “inloggers” werden digitaal rond geleid langs de brandweerauto’s en kregen de klassen uitleg over het werk van de brandweer. Na deze opwarming werden de brandweerverhalen voorgelezen.

Voor iedere leeftijdscategorie een ander brandweerverhaal. Nadat het boek was dichtgeklapt konden de jonge luisteraars via de chat, al hun vragen te stellen over het werk en de ervaringen van de brandweer. Vragen zoals: waarom is een brandweerauto rood? En wanneer word er met water of met schuim geblust?

 

Het voorlezen en de rondleiding is enthousiast ontvangen door de kinderen en de scholen. Vorig jaar las Brandweer Hollands Midden, vanwege COVID-19, voor het eerst digitaal voor. Omdat we ontdekten dat we op deze manier eenvoudig veel meer kinderen kunnen bereiken, deden we het dit jaar weer. Gezien het enthousiasme van de scholen hopen we volgend jaar nog meer klassen online voor te lezen!

Adriana leest voor uit "PIEP"

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box