Manschappen (beroeps)

Wij zoeken enthousiaste, inspirerende en sportieve Manschappen (fulltime in roosterdienst). Iemand bij wie samenwerken voorop staat.

Wie ben jij ?
We zijn op zoek naar enthousiaste collega’s die fulltime beroeps willen worden. Je bent stressbestendig en van nature gericht op samenwerking. Verder ben je daadkrachtig, integer, probleemoplossend en natuurlijk heb je een goede conditie .We zoeken een collega die naast de rol van Manschap een actieve bijdrage levert aan Brandweer Gooi en Vechtstreek als organisatie. Aan onze manschappen in de 24-uursdienst stellen we hoge eisen. Je beschikt aantoonbaar over minimaal een MBO-3 werk- en denkniveau, je hebt je B rijbewijs en bij voorkeur ook C. Je bent in het bezit van het diploma Manschap A (Brandwacht 1e klasse) en een zwemdiploma. Je bent momenteel verbonden aan een brandweerpost en je geoefendheid is aantoonbaar op orde. Daarnaast ben je flexibel en accuraat. Je beschikt over zelfstartend vermogen, je bent sociaal vaardig en houdt van innovaties en veranderingen.

Wat ga jij doen?
Bij incidenten lever jij een topprestatie. Je treedt als Manschap op in de basisbrandweerzorg. Je richt je op behoud van vaardigheden en bijscholing op nieuwe inzichten binnen het vakgebied. Je gaat je specialiseren als chauffeur en de rol van bijrijder vervullen op de SI2, het redvoertuig en de HV. Naast het vervullen van je repressieve rol verricht je, afhankelijk van je persoonlijke kwalliteiten, ook andere taken binnen de organisatie. 

Wie zijn wij?
Wij zijn de repressieve beroepsdienst van Brandweer Gooi en Vechtstreek (BGV), ook wel bekend als de “24-uurs”. We staan 365 dagen per jaar paraat op post Hilversum. Daarnaast worden we ingeroosterd op andere posten binnen de BGV om deze repressief te ondersteunen. Samen zijn we verantwoordelijk voor de borging van de repressieve inzet. De werkomgeving is boeiend en uitdagend. We zijn een dynamische organisatie met een informele en professionele werksfeer. We maken onderdeel uit van de Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek waarin we samenwerken met de geneeskundige hulpverleningsorganisatie in de regio (GHOR), de politie en gemeenten. Bij Brandweer Gooi en Vechtstreek werken - als vrijwilliger en als beroeps - ruim vijfhonderd mensen en het korps omvat 13 brandweerposten in 7 gemeenten. We werken op veel terreinen nauw samen met Brandweer Flevoland.

Wat bieden wij?
Afhankelijk van je opleiding en ervaring bieden we een salaris in schaal 6 (maximaal € 2.846,- bruto per maand, aanloopschaal 5) op basis van een 36-urige werkweek In roosterdienst. De toelage onregelmatige dienst bedraagt € 520,05. De maaltijdvergoeding is € 35,51 per maand. Daarnaast ontvang je 17,45% van je brutosalaris in de vorm van een Individueel Keuze Budget (IKB). Dit IKB kun je naar eigen inzicht inzetten voor bijvoorbeeld extra vrije tijd of geld. Verder kennen wij onder andere een reiskostenvergoeding woon-werkverkeer van 100% bij reizen per openbaar vervoer. Wij bieden een tijdelijke aanstelling voor een jaar met uitzicht op een vast dienstverband. Je hoofdstandplaats is Hilversum.

Wil jij onze nieuwe collega worden?
Dan nodigen wij je uit via deze link online te solliciteren. Je kunt je cv en motivatiebrief uploaden en we hebben een paar persoonlijke vragen voor je klaar staan. Zorg dat je reactie uiterlijk 26 januari 2020 bij ons binnen is.

We werven tegelijkertijd in- en extern. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten de voorkeur.

PROCEDURE
De selectiedag vindt plaats op 2 maart 2020.
Gesprekken vinden plaats op 17 maart 2020.
Een assessment kan deel uitmaken van het selectieproces.

Meer informatie
Wil je meer informatie over de functie, neem dan contact op met:
Martijn de Laat, Ploegchef 24-uursdienst
06 – 208 266 75
Martijn.delaat@brandweergooivecht.nl.

Voor meer vragen over de procedure:
Yvonne Schipper, Adviseur O&HR
035 - 688 55 55

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

 

Post Hilversum
Kamerlingh Onnesweg 148
1223 JN Hilversum
035-6885555

Delen