Jeugdbrandweer Blaricum

De Jeugdbrandweer Blaricum is onderdeel van de Jeugdbrandweer Gooi- en Vechtstreek en in 2021 opgericht als kweekvijver voor de vrijwillige brandweer in de BEL-gemeenten (Blaricum, Eemnes en Laren).

Oefenen

De Jeugdbrandweer van Blaricum oefent op de maandagavond en wel van september tot en met juni. Tijdens deze oefenavonden leren wij jou alles over het werk van de volwassenen brandweer maar dan op je eigen niveau en uiteraard krijg jij je eigen brandweerpak. De oefenavonden worden geleid door goed opgeleide jeugdleiders en instructeurs en soms zit daar ook een theorieavond bij. Sommige jeugdleiders hebben zelf bij de Jeugdbrandweer gezeten en weten als geen ander hoe het eraan toe gaat.

Wedstrijden

Oefenen is leuk maar wat nog leuker is zijn de onderlinge brandweerwedstrijden. Deze wedstrijden worden gehouden in de maanden maart, april en mei. Tijdens deze wedstrijden kan je laten zien wat je tijdens de oefenavonden allemaal hebt geleerd. Wij gaan voor de winst, maar meedoen is bijna net zo leuk als winnen.

Bij de Jeugdbrandweer

Om bij de Jeugdbrandweer van Blaricum te kunnen beginnen, moet je minimaal 12 jaar oud zijn en in één van de BEL-gemeente wonen. Om jou en alle andere jeugdbrandweerleden zo goed mogelijk te begeleiden willen wij hier ook veel tijd in investeren. De groep kan dan ook zeker niet te groot zijn en bestaat uit minimaal 10 en maximaal 14 jeugdleden. Als je de leeftijd van 18 jaar hebt bereikt moet je helaas afscheid nemen van de Jeugdbrandweer maar heb je wel een goede basis gelegd om eventueel door te stromen naar de vrijwillige brandweer in je eigen gemeente.

Benoeming

Voor je benoemd wordt als lid van de Jeugdbrandweer, is er eerst nog een testdag. Het is soms hard werken tijdens een oefenavond en zo weten wij zeker dat jij gezond en fit genoeg bent. De leeftijd van de jeugdleden ligt tussen de 12 en de 18 jaar. Per seizoen kunnen wij gemiddeld twee nieuwe jeugdleden aanstellen.

Interesse

Denk jij nu de Jeugdbrandweer is echt iets voor mij! Neem dan eens contact op met Jeugdbrandweer Blaricum. Je kan dan alle vragen stellen en je hoort wat de Jeugdbrandweer allemaal doet. Voor het maken van een afspraak kan je bellen met de jeugdcoördinator van Blaricum, mobiel 06-25261843 of stuur een e-mail naar: jeugdcoördinator Blaricum

Wil je je direct aanmelden als lid van de Jeugdbrandweer, download dan op deze pagina het inschrijfformulier, vul dit in en stuur het via de link op deze pagina naar de afdeling personeelszaken.

Heb je vragen over de inschrijfprocedure? Klik dan hier en stuur een e-mail naar de afdeling personeelszaken.

LOGO-JBNL-650x650.jpg

De jeugd heeft de toekomst

Ben je tussen de 12 en 18 jaar oud? Dan kun je bij de Jeugdbrandweer. Je krijgt les in bijna alles wat met de brandweer te maken heeft en je kunt meedoen aan wedstrijden. Op dit moment zijn er 150 jeugdbrandweerkorpsen in Nederland.

Wat wil jij later worden? Brandweerman of brandweervrouw? Werken bij de brandweer is supergaaf, maar ook wel spannend.

Jeugbrandweer Blaricum in beeld

Delen