Brandweer Norg

Boeiende bijbaan bij de Brandweer

Wist je al dat Brandweer Norg inwoners een hele bijzondere parttime bijbaan biedt? De post bestaat nu uit een gezellige groep van 19 betrokken en enthousiaste mede-inwoners. Allemaal begaan met de veiligheid in onze woonomgeving. Door deze mensen is er een brandweerpost Norg. Om deze ook in de toekomst te kunnen laten bestaan, bieden we nu meerdere inwoners de kans om bij de brandweer te komen.

Brandweerman/-vrouw ben je naast je dagelijkse werk/bezigheden
Komt er een melding binnen via 112, dan worden alle mensen van post Norg opgepiept. Via een app laten ze gelijk weten of ze wel of niet kunnen komen. Wanneer zes mensen kunnen, kan de brandweerauto de deur uit. Deze zes gaan dan direct naar de kazerne en kleden zich daar zo snel mogelijk om tot hulpverlener. Het doel is binnen 15 minuten bij de plaats van het incident aan te komen. Dat kan een brand, maar ook een ongeval of een dier in nood zijn. De klus klaren is teamwerk en iedereen weet precies wat die moet doen en hoe ze gebruik kunnen maken van elkaars sterke punten.

‘Vrijwilliger’ = parttime brandweerprofessional
Men spreekt van oudsher over ‘brandweervrijwilliger’. Dat kan een verkeerd beeld geven. Als brandweervrijwilliger krijg je namelijk een volledig betaalde opleiding en ook je oefen- en inzeturen krijg je vergoed. We spreken daarom liever van een deeltijd of parttime brandweerprofessional. Het is een bijzondere kans om jezelf verder te ontwikkelen én je talenten breder in te zetten voor de samenleving. Want er schuilt een hulpverlener in ons allemaal. Iedereen wil graag iets kunnen doen wanneer iemand in je omgeving iets overkomt. Bij de brandweer krijg je die kans!

Schuilt er ook een hulpverlener in jou?
Heb je tijd voor boeiend teamwerk en zin om je verder te ontwikkelen en een verschil te maken in jouw woonomgeving? Kom dan eens met ons kennismaken. We vertellen je graag meer over ons werk en onderzoeken graag samen met jou met welke talenten jij ons team kunt verrijken. Ook eerst eens een tijdje meelopen om een beter beeld van ons werk te krijgen behoort tot de mogelijkheden.

Neem contact met ons op voor meer info

Brandweer Norg
Eenerstraat 69
9331 VE Norg
06-22888802

Brandweer Norg: voor inwoners, door inwoners!

Wat houdt ons bij de brandweer bezig?

Werken in de hitte Werken in de hitte

Algemeen

  • Zorg voor een goede algemene gezondheid
  • Zorg voor een goede fysieke fitheid
  • Wees inzetgereed als je dienst, of uitruk begint
  • Zorg ervoor dat je de tekenen van hittestuwing kent en herkent, niet alleen bij jezelf, maar ook bij je collega’s
  • Zorg voor een goed gewassen en onder houden pak door het te controleren bij aanvang dienst en na afloop iedere uitruk
Eigen handelen Eigen handelen

Geen acuut gevaar

Is er geen acuut gevaar en schade aan je woning of bedrijf, onderneem dan zelf actie of bel een gespecialiseerd bedrijf. Eventuele schade kun je verhalen bij je verzekering.

Voorbeelden eigen handelen:

  • Omgevallen boom in je tuin

 

Tips voor jouw veiligheid

Folders Brandveiligheid

Wat kun je zelf doen om je omgeving veiliger te maken? Je leest het in onze folders!

Brandweer_hal_binnen_HR.jpg

Handreiking omgaan met warmte en hitte

Blootstelling aan warmte kent risico's voor de gezondheid op korte en lange termijn. In deze handreiking, gaan we in op de gezondheidsrisico's op de korte termijn. 

Omgaan-met-warmte-en-hitte.jpg

Alarmeringen Brandweer Norg

Social media

Andere brandweerlocaties in de buurt

Delen