header-norg-okt-2.jpg

Brandweer Norg

De brandweer helpt.. niet zonder jou!

Op de brandweer kun je rekenen: altijd. Dat lijkt vanzelfsprekend, maar dat is het niet! De brandweer in Norg is afhankelijk van betrokken mensen die daar wonen en/of werken. Deze mannen en vrouwen gaan bij een melding naar de brandweerpost, kleden zich razendsnel om tot hulpverlener en vertrekken als team naar het incident.

Wil jij ook iets betekenen?
Dat kan vanaf werk of vanuit huis. Liefst ben je vaak beschikbaar, maar laat werk of privé dat bij een melding niet toe, dan is die ruimte er ook. Vind je sommige incidenten of taken nog spannend? Dat geeft niet, want je opereert altijd als team: ieder zet zijn eigen talenten in om samen de klus te klaren! Voor jouw enthousiasme en inzet krijg je veel terug: actie, voldoening, persoonlijke ontwikkeling, betrokken collega’s en dankbare inwoners.

Kom eens vrijblijvend kennismaken!
Je bent altijd welkom om eens een oefenavond bij te wonen. De deur staat elke maandag om 19:00 uur voor je open! Zo krijg je gelijk een goed beeld van het werk en de mensen van de brandweer. Heb je vragen of interesse? Neem dan contact op met de postchef, Jannes Barelds, via jagedysi@gmail.com of 06-22888802.  

Brandweer Norg
Eenerstraat 69
9331 VE Norg
06-22888802
jannes burger.jpg

Voordelen voor werkgevers/ ondernemers

In de eerste plaats toon je als bedrijf je maatschappelijke betrokkenheid, wanneer werknemers hun werk uit handen mogen laten vallen om hulp te bieden in de directe omgeving. Daarnaast krijgt iedere vrijwilliger een ongevallen-, wettelijke aansprakelijkheids- en ziekengeldverzekering (voor de werkgever) en, na afronding van de (kosteloze) opleiding, een vrijstelling voor Bedrijfshulpverlening (BHV

Coronavirus

Gelet op de huidige situatie rondom het coronavirus , verzoeken ook wij je om de maatregelen van het RIVM op te volgen:

  • Vermijd drukke plekken.
  • Houd altijd minimaal 1,5 meter afstand van elkaar.
  • Vermijd groepsvorming: ga zoveel mogelijk alleen, niet in een groep.
  • Heb jij of een gezinslid griep- of verkoudheidsklachten, blijf dan thuis (en laat je testen).

Natuurbranden in twee-fasen systeem

Fase 1 - Regulier risico
Fase 1 is de standaard fase, maar wees wel voorzichtig met vuur in de natuur.

Fase 2 - Extra alert
Zodra een gebied in fase 2 zit (voormalige kleuren oranje en rood), voeren hulpdiensten en natuurbeheerders extra controles uit. In deze fase (maar eigenlijk altijd) vragen we inwoners en recreanten extra alert te zijn op het ontstaan van brand.

Meld een brand(stichting) altijd zo snel mogelijk via het alarmnummer 1-1-2.

Samen werken aan brandveiligheid

Brand voorkomen: wat kun je zelf doen?
Hiervoor is veel informatie beschikbaar. Kijk bijvoorbeeld eens op Brandveiligheid thuis. Op deze website vind je allerlei informatie om brand te voorkomen, te ontdekken en hoe je kunt handelen bij brand. Door middel van een online checklist krijg je inzicht in de brandveiligheid in je eigen woning.

Meer informatie, checklists en testjes vind je ook op:
www.woonikbrandveilig.nl
www.watdoejijbijbrand.nl
www.brandweer.nl
of download de woningcheck-app.

Advies voor organisaties en instellingen
Welke risico's gelden voor jouw bedrijf of organisatie?
De brandweer geeft advies en denkt mee over oplossingen.
Zie ook: www.brandweer.nl/bedrijven

“Samen klaren we de klus!”

Klaas Postmus
(47 jaar , Bevelvoerder, verkenningseenheid, oefenleider, 7 jaar bij de post Norg)

"Soms kan een inzet best pittig zijn. Maar door je opleiding weet je wat je moet doen. Je beleving is dan heel anders dan wanneer je omstander bent of erover leest in de krant. Je doet alles wat je kunt om de situatie zo stabiel mogelijk en onder controle te krijgen."

“Die opleidingstijd vliegt echt voorbij!”

Kevin Harmsen
(vijf jaar bij Brandweer Norg, werkt bij Brandweer Schiphol)

“Toen ik twee jaar was mocht ik al met mijn vader mee naar de jaarlijkse barbecue en uitjes van de brandweer. Het is zo’n leuke, warme club. Je voelt je heel snel welkom, dat gaat vanzelf! Het vrijwillige zit hem in de opkomst. Als je kunt, dan kom je. Ben je niet in de gelegenheid om binnen vier tot vijf minuten op de kazerne te zijn, dan kom je niet.”

“Wat er leuk is aan de brandweer? Alles!..”

Gerrie Lukkes
(dakdekker)

“Sinds 1 mei 2018 zit ik bij de brandweer in Norg. Ik volg momenteel nog de opleiding tot manschap. Ik vond de brandweer altijd al heel indrukwekkend, vooral de auto’s.. Wat ik het leukste vind bij de brandweer? Nou, ik moet heel eerlijk zeggen: op dit moment vind ik alles leuk! Ik heb nog maar één oefenavond gemist in die anderhalf jaar tijd en nog geen één opleidingsdag...”

Alarmeringen Brandweer Norg

Social media

Andere brandweerlocaties in de buurt

Delen