Kazerne Norg

Over de kazerne

Welkom bij de brandweerpost Norg!

Brandweer Norg is één van de 36 brandweerposten in Drenthe en valt onder de Veiligheidsregio Drenthe. De post Norg heeft een hecht team van 18 brandweervrijwilligers (m/v). Dat zijn betrokken mannen en vrouwen die wonen of (thuis)werken in de omgeving van de post. Het brandweerwerk voeren zij uit naast hun dagelijkse activiteiten en werkzaamheden. Een dankbare taak!

Brandweerwerk is uitdagend werk

Klaarstaan voor je buren, je dorp en de gemeenschap waarin je leeft, wanneer dat nodig is. Dát is wat brandweerwerk inhoudt. Het werk bij de brandweer levert actie, voldoening, persoonlijke ontwikkeling en dankbare inwoners op. Brandweer is waardering!

​Teamwerk

Onze uitrukken bestaan ongeveer voor de helft uit het blussen van branden en voor de andere helft uit hulpverlening. Dat kan bijvoorbeeld een ongeval of een dier in nood zijn. Meestal ben je ongeveer een uur weg, maar soms werk je ook de hele nacht met elkaar door. Brandweerwerk is echt teamwerk. Iedereen weet precies wat hij/zij moet doen en hoe ze gebruik kunnen maken van elkaars sterkte punten. We doen het samen!

De brandweer helpt.. niet zonder jou!

Is brandweerwerk iets voor jou?

Heb je tijd voor boeiend teamwerk en zin om je verder te ontwikkelen? Wil je graag het verschil maken in jouw woningomgeving? Kom dan eens met ons kennismaken. We vertellen je graag meer over ons werk. Ook kunnen we samen met jou onderzoeken met welke talenten jij ons team kunt verrijken. Dat kan vanaf werk of vanuit huis. Het liefst ben je vaak beschikbaar. Maar laat je werk- of privésituatie dat bij een melding niet toe, dan is die ruimte er ook. Vind je sommige incidenten of taken nog spannend? Dat geeft niet, want je opereert altijd als team. Hierbij zet ieder zijn eigen talenten in om samen de klus te klaren! Voor jouw enthousiasme en inzet krijg je veel terug: actie, voldoening, persoonlijke ontwikkeling, betrokken collega’s en dankbare inwoners.

Ons doel is samen als Brandweer Norg van betekenis te kunnen blijven voor onze fijne woonomgeving. Als jou dat ook aanspreekt, dan willen we je graag ontmoeten! Heb je interesse of vragen? Lijkt het jou leuk om ons team te komen versterken? We zoeken nog mensen! Meer informatie over brandweervrijwilliger worden vind je hier.

Kom vrijblijvend kennismaken!
Je bent altijd welkom om eens een oefenavond bij te wonen. De deur staat elke maandag om 19:00 uur voor je open! Zo krijg je gelijk een goed beeld van het werk en de mensen van de brandweer. Heb je vragen of interesse? Neem dan contact op met de postchef, Jannes Barelds. Je doet dit per mail of door te bellen met 06-22888802.

 

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box