Burgemeester Brouwer doet vakantiewerk bij brandweer

25 juli 2023
Door regio: Fryslan

Burgemeester Oebele Brouwer (gemeente Achtkarspelen) doet deze zomer een paar uurtjes vakantiewerk bij Brandweerploeg Surhuisterveen.

Op uitnodiging van de ploeg draait de burgemeester op maandag 31 juli mee met de oefenavond van de vrijwillige brandweerlieden.  “Door de burgemeester met de voeten in het bluswater te laten staan, kan hij een beetje proeven hoe het is om een incident van de bestrijdingskant mee te maken.”, zegt ploegleider Albert Hulshoff. “En hij reageerde meteen enthousiast op de uitnodiging!”.

Burgemeester Brouwer vindt het een eer om een avond mee te mogen draaien met de ploeg.

‘’Als burgemeester ben je verantwoordelijk voor de openbare orde en veiligheid in de gemeente. De brandweer is daar een heel belangrijk onderdeel van. Het is niet alleen leuk om actief mee te doen met deze groep, ook heel nuttig. Even dicht bij de vrijwilligers van de brandweer staan en de waardering uitspreken voor wat zij voor ons allemaal doen.’’

Deze week doet burgemeester Brouwer nog een aantal vakantieklussen bij andere organisaties in de gemeente Achtkarspelen.

Diverse taken bij de brandweer

De brandweer richt zich op het voorkomen en beperken van brand, brandbestrijding, technische hulpverlening bij bijvoorbeeld verkeersongevallen, incidenten met gevaarlijke stoffen, instortingsgevaar en storm- en waterschade. Bij Brandweer Fryslân werken bijna 1.400 mensen waaronder ongeveer 1.200 vrijwilligers, verdeeld over 66 kazernes. De vrijwilligers doen het brandweerwerk naast hun normale werk en dagelijkse bezigheden. Hiervoor ontvangen ze een vaste vergoeding met daarnaast een vergoeding voor opleiding, uitruk- en oefenuren.

Ook vrijwilliger worden?

Brandweer Surhuisterveen zoekt nog nieuwe vrijwilligers. Als brandweervrijwilliger doe je mooi en belangrijk werk en zet je je zinvol in voor je omgeving.  Ploegleider Hulshoff: “Het is belangrijk voor de gemeenschap om onze bezetting op peil te houden. Want mensen en dieren in nood in Surhuisterveen of directe omgeving willen we natuurlijk zo snel mogelijk kunnen blijven helpen.”

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box