Nieuwe brandweerkazerne in Hellendoorn

De huidige brandweerkazerne in Hellendoorn voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd. De afgelopen periode zijn we daarom samen met de gemeente Hellendoorn op zoek gegaan naar een nieuwe locatie. Inmiddels is deze gevonden. We realiseren de nieuwe brandweerkazerne tussen de Kasteelstraat en de Haersingel.

Een nieuwe uitvalsbasis

Onze huidige brandweerkazerne aan de Ninaberlaan is te klein om aan de eisen van schoon werken te voldoen. Daarnaast is de ligging niet optimaal. Uit onderzoek met de gemeente is gebleken dat de locatie tussen de Kasteelstraat en de Haersingel een geschikte locatie is. De kazerne wordt gebouwd naast Cool Nature, de natuurspeelplaats aan de rand van de bebouwde kom van het dorp. De nieuwbouw is energieneutraal en wordt goed in de omgeving ingepast.

Moderne kazerne

De kazerne in Hellendoorn wordt voornamelijk bemand door vrijwilligers. Naast kleedruimtes en wasgelegenheden is er ook ruimte voor een instructielokaal en enkele flexwerkplekken voor zzp’ers die als vrijwilliger kunnen uitrukken vanuit de kazerne. “Onze vrijwillige brandweermensen zijn blij met deze nieuwe locatie en kijken uit naar een moderne kazerne”, aldus kazernecoördinator Freddy Hendriks. Met de bouw van de nieuwe kazerne op een goede plek in Hellendoorn, bedient Brandweer Twente de inwoners met snelle en moderne brandweerzorg.

Planning

Naar verwachting begint de bouw in het voorjaar van 2022 en is de kazerne in de zomer van dat jaar klaar voor gebruik.

Impressie nieuwe brandweerkazerne

Bouwkundig ontwerp nieuwe brandweerkazerne Hellendoorn

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box