Kazerne Rolde

Start van het menu: Eind van het menu

Over de kazerne

Brandweer Rolde kent een lange geschiedenis. In een krantenartikel van 29 juni 1889 is te zien dat een oude brandspuit is verhuisd van Rolde naar Grolloo. Brandweer Rolde was een zelfstandige kazerne van de gemeente Rolde, maar in 1998 is de kazerne gefuseerd in de gemeente Aa & Hunze met de kazernes Gieten, Annen, Rolde en Gasselternijveen. Later zijn deze posten onderdeel geworden van Veiligheidsregio Drenthe. De provincie Drenthe kent in totaal 36 brandweerkazernes.

De brandweer helpt.. niet zonder jou!

Op de brandweer kun je rekenen: altijd. Dat lijkt vanzelfsprekend, maar dat is het niet! De brandweer in Rolde is afhankelijk van betrokken mensen die daar wonen en/of werken. Zij gaan bij een melding naar de brandweerkazerne, kleden zich razendsnel om tot hulpverlener en vertrekken als team naar het incident. Onze post bestaat uit een enthousiaste groep van momenteel 19 vrijwilligers, waaronder vier aspirant brandwachten.

Wil jij ook iets betekenen?

Wij zijn voortdurend op zoek naar nieuwe leden die ons jonge team willen komen versterken. Dat kan vanaf werk of vanuit huis. Liefst ben je vaak beschikbaar, maar laat werk of privé dat bij een melding niet toe, dan is die ruimte er ook. Vind je sommige incidenten of taken nog spannend? Dat geeft niet, want je opereert altijd als team: ieder zet zijn eigen talenten in om samen de klus te klaren! Voor jouw enthousiasme en inzet krijg je veel terug: actie, voldoening, persoonlijke ontwikkeling, betrokken collega’s en dankbare inwoners.

Kom eens vrijblijvend kennismaken!

Je bent altijd welkom om eens een oefenavond bij te wonen. De deur staat elke donderdagavond voor je open! Zo krijg je gelijk een goed beeld van het werk en de mensen van de brandweer. Heb je vragen of interesse? Dan kun je ook per e-mail contact met ons opnemen via brw-rolde@vrd.nl

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box