Veenhuizen

Op dinsdag avond 26 november, heeft de brandweer Veenhuizen een inloop avond georganiseerd. hebben  Een aantal personen hebben we laten zien wat de brandweer zo al doet en waar we voor staan. Als eerste gaf de postchef Herman van Bruggen een presentatie over wat er verwacht kan worden van een brandweerman/vrouw en wat men terug krijgt als men de keuze maakt om bij de brandweer aan te sluiten. Natuurlijk kwamen ook de voertuigen en het materiaal wat op de post Veenhuizen staat aanbod. Na de presentatie werden de voertuigen en materialen uitvoerig bekeken en konden er sommige gereedschappen worden geprobeerd.  Tijd voor actie!!  Er mocht gewerkt worden met het hulpverlenings materiaal o.a. de spreider, schaar en ram werden gebruikt. Dit zodat iedereen een beeld kon vormen hoe alles werkt en hoe er met veiligheid wordt omgegaan.   Vervolgens was de waterwagen (WT) stalling vol gezet met oefenrook en mocht er als men dat wilde met een warmtebeeldcamera  gezocht worden naar een oefenslachtoffer. Dit alles natuurlijk onder begeleiding van een van onze enthousiaste collega's. Na al deze indrukken was het tijd om alles rustig na te bespreken onder het genot van een hapje en een drankje . Al met al  een geslaagde avond.

Mocht je naar aanleiding van bovenstaande denken, kan ik ook bij de brandweer!?? Kom dan gerust eens op een oefenavond kijken van de brandweer post Veenhuizen maar laat dat dan wel even weten..... Je bent van harte welkom op de dinsdagavond om 19:00 uur aan de oude gracht 8 in Veenhuizen.  Meld je bezoekje even bij Herman v. Bruggen (06-29018436) of Herman van der Meulen (06-42730110).  

 


De brandweer helpt.. niet zonder jou!

Op de brandweer kun je rekenen: altijd. Dat lijkt vanzelfsprekend, maar dat is het niet! Elk dorp  in Drenthe is afhankelijk van betrokken mensen die daar wonen en/of werken. Deze mannen en vrouwen gaan bij een melding naar de brandweerpost, kleden zich razendsnel om tot hulpverlener en vertrekken als team naar het incident.

Wil jij ook iets betekenen?

Dat kan vanaf werk of vanuit huis. Liefst ben je vaak beschikbaar, maar laat werk of privé dat bij een melding niet toe, dan is die ruimte er ook. Vind je sommige incidenten of taken nog spannend? Dat geeft niet, want je opereert altijd als team: ieder zet zijn eigen talenten in om samen de klus te klaren! Voor jouw enthousiasme en inzet krijg je veel terug: actie, voldoening, persoonlijke ontwikkeling, betrokken collega’s en dankbare inwoners.

Kom eens vrijblijvend kennismaken!

Bijvoorbeeld op onze oefenavond op dinsdag. Zo krijg je gelijk een goed beeld van het werk en de mensen van de brandweer. Heb je vragen of interesse? Mail dan met de postchef. We horen graag van je!

Voordelen voor werkgevers/ondernemers

In de eerste plaats toon je als bedrijf je maatschappelijke betrokkenheid, wanneer werknemers hun werk uit handen mogen laten vallen om hulp te bieden in de directe omgeving. Daarnaast krijgt iedere vrijwilliger een ongevallen-, wettelijke aansprakelijkheids- en ziekengeldverzekering (voor de werkgever) en, na afronding van de (kosteloze) opleiding, een vrijstelling voor Bedrijfshulpverlening (BHV).  

Meer info vind je ook op www.vrd.nl/18plus.

Veenhuizen
Oude Gracht 8
9341 AB Veenhuizen
0592-324660

Stap jij bij ons in?

nieuwjaars receptie 2019

Tips voor jouw veiligheid

Folders brandveiligheid

Bekijk onze folders over hoe je brand kunt voorkomen en wat je moet doen als het dan toch mis gaat. De folders zijn er in meerdere talen.

header studenten.JPG

Sociale media

Brandweer Veenhuizen

Andere brandweerlocaties in de buurt

Delen