Veenhuizen

Op 11 november zag je niet alleen de lichtjes van kinderen met lampions, maar ook die van de brandweer. En af en toe hoorde je zelfs een sirene, want Brandweer Veenhuizen slaat alarm! De brandweerpost bestaat namelijk dankzij betrokken inwoners die náást hun reguliere baan brandweerman of –vrouw zijn. Met deze actie nodigen ze alle ouders uit om op 26/11 kennis te komen maken met het werk van de brandweer. Want: zonder betrokken inwoners geen brandweer!


Sint-Maarten actie

De brandweer helpt.. niet zonder jou!

Op de brandweer kun je rekenen: altijd. Dat lijkt vanzelfsprekend, maar dat is het niet! Elk dorp  in Drenthe is afhankelijk van betrokken mensen die daar wonen en/of werken. Deze mannen en vrouwen gaan bij een melding naar de brandweerpost, kleden zich razendsnel om tot hulpverlener en vertrekken als team naar het incident.

Wil jij ook iets betekenen?

Dat kan vanaf werk of vanuit huis. Liefst ben je vaak beschikbaar, maar laat werk of privé dat bij een melding niet toe, dan is die ruimte er ook. Vind je sommige incidenten of taken nog spannend? Dat geeft niet, want je opereert altijd als team: ieder zet zijn eigen talenten in om samen de klus te klaren! Voor jouw enthousiasme en inzet krijg je veel terug: actie, voldoening, persoonlijke ontwikkeling, betrokken collega’s en dankbare inwoners.

Kom eens vrijblijvend kennismaken!

Bijvoorbeeld op onze oefenavond op dinsdag 26 november, vanaf 19:00u. Zo krijg je gelijk een goed beeld van het werk en de mensen van de brandweer. Heb je vragen of interesse? Mail dan met de postchef. We horen graag van je!

Voordelen voor werkgevers/ondernemers

In de eerste plaats toon je als bedrijf je maatschappelijke betrokkenheid, wanneer werknemers hun werk uit handen mogen laten vallen om hulp te bieden in de directe omgeving. Daarnaast krijgt iedere vrijwilliger een ongevallen-, wettelijke aansprakelijkheids- en ziekengeldverzekering (voor de werkgever) en, na afronding van de (kosteloze) opleiding, een vrijstelling voor Bedrijfshulpverlening (BHV).  

Meer info vind je ook op www.vrd.nl/18plus.

Veenhuizen
Oude Gracht 8
9341 AB Veenhuizen
0592-324660

Stap jij bij ons in?

Brandveiliger wonen? Download de app

Brand. Je moet er niet aan denken. Of juist wel? Brand onstaat sneller dan je denkt. Kijk wat je zelf kunt doen om je woning brandveiliger te maken. Deze app helpt je op weg.

Eigen handelen Eigen handelen

Geen acuut gevaar

Is er geen acuut gevaar en schade aan je woning of bedrijf, onderneem dan zelf actie of bel een gespecialiseerd bedrijf. Eventuele schade kun je verhalen bij je verzekering.

Voorbeelden eigen handelen:

  • Omgevallen boom in je tuin

 

Brandweer Veenhuizen

Tips voor jouw veiligheid

Folders brandveiligheid

Bekijk onze folders over hoe je brand kunt voorkomen en wat je moet doen als het dan toch mis gaat. De folders zijn er in meerdere talen.

header studenten.JPG

Sociale media

Andere brandweerlocaties in de buurt

Delen