Poster Brandweer (2)[12695]

Veenhuizen

Brandweer Veenhuizen rukt 2x uit op een dag!! 

Een lange tijd van rust voor de brandweer Veenhuizen werd vannacht om  4.29 uur verstoord door een OMS melding het betrof Juvaid het gebouw is gelegen naast en geschakeld met de gevangenis Norgerhaven in Veenhuizen. Het gebouw krijgt een andere bestemming in verband met de opstapel staande verbouwingen van de gevangenis Norgerhaven en Esserheem. Ter plaatse werd duidelijk dat de melding werd veroorzaakt door stoomvorming van een automatisch ingeschakelde douche. 

Vanmiddag om 16.14 uur ging de pieper in alarm voor de WT om assistentie te leveren in Donkerbroek aan de Pegge. Deze brand werd door de TS van Oosterwolde opgeschaald naar middelbrand waardoor ook de TS van Haulerwijk ter plaatse kwam. Wij hebben hier met de WT water kunnen leveren aan de TS van Oosterwolde. Er stond een heftruck binnen in de stal in brand, achteraf viel het mee en kon de brand snel worden geblust en verdere schade worden beperkt. Na het leveren van water kon de WT weer richting Veenhuizen.

N

 

Veenhuizen
Oude Gracht 8
9341 AB Veenhuizen
0592-324660

Foto's laatste uitruk post Veenhuizen

Stap jij bij ons in?

Wat houd ons bij de brandweer bezig?

Tijd

Vrijwilliger zijn bij een brandweerkorps is leuk, leerzaam en interessant. Je hebt je wekelijkse oefenavond en in de eerste twee jaren je opleidingsavond. Soms heb je nog extra trainingen, bijvoorbeeld oefendagen in een opleidingscentrum waar praktijksituaties nagebootst worden. Hier word je dan getraind in een realistische omgeving. Tot slot wordt van je verwacht dat je naar de kazerne komt als er een melding is. Per korps en per regio zijn hier afspraken over. Zo zijn er korpsen waar je piketdienst hebt en bij een melding naar de kazerne moet komen. Bij andere korpsen zijn hier geen vaste afspraken over en kom je bij een melding naar de kazerne als je kunt.

Alarmeringen Brandweer Veenhuizen

Brandweeer Veenhuizen 2020

Sociale media

Brandweer Veenhuizen

Andere brandweerlocaties in de buurt

Delen