Poster Brandweer (2)[12695]

Brandweer Veenhuizen

Brandweer Veenhuizen ontwaakt uit de Corona slaap.

 

"Brandweer Veenhuizen heeft de afgelopen Coronatijd zeker niet stil gezeten.

Zo zijn er meerdere uitrukken geweest waar we uiteraard onze hulp en/of ondersteuning hebben kunnen bieden.

We hebben o.a. de volgende prio 1 meldingen gehad op onze pagers: brand wegvervoer Ds. Germsweg  Veenhuizen, Heidebrand Bakkeveen, woning brand Bos en Duin in Steenbergen en een bos brand in Westervelde.

 

Ook op sociaal vlak hebben we niet stil gezeten, zo hebben we met de brandweerploeg onze Abraham, de 50 jaar geworden Anne v.d. Zee, met een hele groep verrast met een ontbijtje op de vroege morgen. Hij stond maar wat raar te kijken toen we met toeters en bellen bij hem voor de deur arriveerden. Ook zijn we op de brandweer post druk met de interne verbouwing die er plaats vindt op dit moment van schrijven. Aangezien we in Veenhuizen op een bijzonder locatie zitten met het oog op een beschermd dorpsgezicht mogen we het gebouw niet uitbouwen. Hoewel de regelgeving van het schoonwerken voor de brandweer wel zal worden toegepast moet de verbouwing dus intern worden opgelost. Gelukkig kunnen de oefeningen weer mondjes maat worden opgepakt ondertussen, dit voelt voor ons als brandweerploeg weer vertrouwd en we zijn er erg blij dat het oefenen weer mogelijk is. Wel moeten we ons aan de 1.5 mtr. van de RIVM houden zoals dit de nieuwe standaard is. Aangezien dit tijdens het oefenen nog wel een beetje lastig is gaan we hier ook een weg in vinden.Brandweerpost Veenhuizen”

 

Brandweer Veenhuizen
Oude Gracht 8
9341 AB Veenhuizen
0592-324660

Brandweer Veenhuizen ontwaakt uit de Corona slaap

Stap jij bij ons in?

Wat houd ons bij de brandweer bezig?

Tijd

Vrijwilliger zijn bij een brandweerkorps is leuk, leerzaam en interessant. Je hebt je wekelijkse oefenavond en in de eerste twee jaren je opleidingsavond. Soms heb je nog extra trainingen, bijvoorbeeld oefendagen in een opleidingscentrum waar praktijksituaties nagebootst worden. Hier word je dan getraind in een realistische omgeving. Tot slot wordt van je verwacht dat je naar de kazerne komt als er een melding is. Per korps en per regio zijn hier afspraken over. Zo zijn er korpsen waar je piketdienst hebt en bij een melding naar de kazerne moet komen. Bij andere korpsen zijn hier geen vaste afspraken over en kom je bij een melding naar de kazerne als je kunt.

Alarmeringen Brandweer Veenhuizen

Brandweeer Veenhuizen 2020

Sociale media

Brandweer Veenhuizen

Andere brandweerlocaties in de buurt

Delen