Vrijwillig manschap Dordrecht

De Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid (VRZHZ) is één van de 25 veiligheidsregio’s in de Nederland. VRZHZ heef per 1 januari 2019 ongeveer 438.000 inwoners en beslaat de Hoeksche Waard, de Drechtsteden en de Alblasserwaard (gemeenten Alblasserdam, Dordrecht, Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam, Hendrik-Ido-Ambacht, Hoeksche Waard, Sliedrecht, Molenlanden, Papendrecht, Zwijndrecht). In de VRZHZ zijn voor 10 gemeenten de activiteiten op het gebied van rampenbestrijding, crisisbeheersing (inclusief risicobeheersing), brandweerzorg, bevolkingszorg en (grootschalige) geneeskundige hulpverlening geconcentreerd. Daarbij wordt nauw samengewerkt met onder meer Politie, Dienst Gezondheid & Jeugd, Ambulancevervoer, Rijkswaterstaat, Defensie, Waterschappen en private partners.

De VRZHZ wil behalve optimaal voorbereid zijn op een ramp of crisis en ook een belangrijke rol spelen bij het voorkomen daarvan. Door de bundeling van krachten met haar partners zorgt de VRZHZ zo goed mogelijk voor het beheersen van de risico’s, het bestrijden van incidenten en herstel uit de ontwrichte situatie. De organisatie bestaat uit ongeveer 300 vaste medewerkers, 700 brandweervrijwilligers en 400 piketfunctionarissen.

De afgelopen periode is veel energie gestoken in de organisatieverandering van VRZHZ. De organisatie ontwikkelt zich van een samenstel van disciplines naar een samenhangende organisatie met integrale benadering van veiligheidsvraagstukken. De nieuwe organisatie kent één MT dat zich, samen met de andere leidinggevenden, wil laten zien in een voorbeeldrol van gedrag dat wordt gevraagd. De organisatie als geheel wordt versterkt langs de lijnen van inhoud en procesgericht werken.

De VRZHZ is er voor de mensen in de samenleving, die rekenen op een hoge mate van professionaliteit. De ambitie van de VRZHZ is om dat met de verschillende partners steeds beter te doen.

In de gemeente Dordrecht zijn twee brandweerposten (post Noordendijk en post Leerpark) gevestigd met een beroepsbezetting. Naast deze beroepsbezetting is er ook een vrijwillige brandweer beschikbaar. Bij de vrijwillige brandweer zijn wij op zoek naar manschappen voor de posten Oranjepark en Leerpark.

Je werkzaamheden
Als brandwacht bij de vrijwillige brandweer kun je op elk moment van de dag worden opgeroepen om deel te nemen aan het bestrijden van brand of het verlenen van hulp. Daarnaast kun je worden ingezet op tijdstippen waarbij een verhoogde paraatheid van toepassing is. Om dit te kunnen doen is het noodzakelijk om brandweeropleidingen te volgen, regelmatig te oefenen en bij toerbeurt weekenddiensten te verrichten bij de brandweer. Je bent bij voorkeur overdag werkzaam op de post Leerpark om in geval van een melding direct ingezet te kunnen worden of de paraatheid van de post direct kan garanderen.

Je profiel
Je bent minimaal 18 jaar oud. Als manschap ben je bij uitstek een teamplayer. Je bent flexibel, stressbestendig en je kunt onder extreme omstandigheden samenwerken. Wij zoeken sportief ingestelde personen die voldoen aan de door ons gestelde fysieke en medische eisen voor brandweerpersoneel.

  • Je beschikt minimaal over een L.B.O. C- niveau of gelijkwaardige opleiding bij voorkeur in een technische richting.
  • Ook ben je in het bezit van het rijbewijs B.
  • Daarnaast heb je een goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift;
  • Je bent woonachtig in Dordrecht.

Ons aanbod
Voordat je als brandweervrijwilliger aan de slag kan, ga je de opleiding Manschap A volgen (indien je dit diploma nog niet bezit). Dit duurt circa 2 jaar en wordt in de avonduren gegeven. De opleiding wordt door de brandweer betaald.

De bestaande rechtspositieregeling en vergoedingsregeling voor vrijwilligers (hoofdstuk 19 CAR-UWO) bij de brandweer is van toepassing. Voor de oefen-, uitruk en paraatheidsuren ontvang je een vergoeding. Daarnaast ontvang je een vaste jaarvergoeding.

Belangstelling
Je kunt je sollicitatiebrief en CV mailen naar helpdeskhrm@vrzhz.nl. Wij ontvangen je sollicitatie graag uiterlijk op 21 oktober 2019. Informatie over de functie en de procedure kun je opvragen bij Marcel Huijbrechts, bereikbaar op telefoon 06-10932592.

Op 28 oktober 2019 (of 4 november 2019) zal een testdag worden georganiseerd waarbij een conditietest en zwemvaardigheden zullen worden beoordeeld. Ook zal een psychologische test en een medische keuring onderdeel zijn van de selectieprocedure. Als deze testen positief zijn, zal er op 6 november vanaf 19.00 uur een selectiegesprek plaatsvinden.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Delen