Veiligheidsfunctionaris

Vacaturenummer              2019VRZHZ044
Aantal uur per week          neventaak
Reageer uiterlijk op           13 augustus 2019

Je plek in de organisatie
In een toenemende verstedelijking en steeds complexere samenleving met andere bedreigingsvormen worden er steeds hogere eisen gesteld aan de veiligheid en de veiligheidsprofessionals. In het streven naar een veiliger samenleving dient iedereen zijn verantwoordelijkheid te nemen in de preventie en bestrijding van calamiteiten en crisissituaties.

Om deze veiligheid maximaal te borgen en te faciliteren is het van essentieel belang om op professionele wijze samen vakbekwaam te kunnen worden en blijven. Het is de missie van Spinel Veiligheidscentrum om in een geconditioneerde omgeving en met vernieuwende methodiek burgers, partners en veiligheidsorganisaties te ontwikkelen tot daadkrachtige veiligheidsexperts.

Spinel Veiligheidscentrum bestaat sinds 2005 als onderdeel van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid. Vanaf 2016 heeft de exploitatie een andere vorm gekregen en zijn er aanpassingen in de trainingsmogelijkheden gerealiseerd om zo de doelstellingen nog beter te realiseren. Spinel Veiligheidscentrum is gebouwd op het industrieterrein Dordtse Kill III (Spinel 100 te Dordrecht) en heeft een oppervlakte van circa 20.000 m2. In het hoofdgebouw zijn een kantine, kleedruimten, leslokalen en kantoorruimte, waarvan een deel verhuurd wordt aan VRZHZ. Ten behoeve van opleiding, training, oefening en examinering zijn verschillende objecten beschikbaar. De vuurhaarden worden in de meeste objecten met gas gestookt. Enkele objecten hebben ook een hout gestookte vuurhaard. Alle objecten zijn voorzien van state of the art milieubeschermende maatregelen.

Voor Spinel Veiligheidscentrum zijn wij op zoek naar meerdere veiligheidsfunctionarissen, die hoofdzakelijk overdag inzetbaar zijn.

Je werkzaamheden

  • Je bent verantwoordelijk voor en houdt toezicht op de veiligheid van de cursisten tijdens de training;
  • Je geeft de veiligheidsbriefing aan de cursisten;
  • Waar nodig grijp je direct in om onveilige situaties te voorkomen;
  • Indien een onveilige situatie niet direct opgelost kan worden, rapporteer je dit;
  • Je doet voorbereidende werkzaamheden op het trainingsobject voor een goede en veilige training (waaronder het maken van een vuurhaard, conform de technische voorschriften en het stookbeleid) en test voor de start of alles functioneert;
  • Je bent één team met de instructeur en werkt nauw samen;
  • Je hebt een voorbeeldfunctie naar de cursisten omtrent handelen en gedrag.

Je profiel
Wij zoeken enthousiaste kandidaten die affiniteit hebben met veilig en realistisch oefenen. Je hebt tenminste 3 jaar ervaring als manschap en bent fysiek/medisch goedgekeurd voor het repressieve brandweerwerk.

Ons aanbod
De aanstelling van veiligheidsfunctionaris wordt ingevuld naast je huidige aanstelling bij de VRZHZ. Het bruto uurtarief bedraagt € 21,64 p/u.

Na aanstelling krijg je een interne training over de bijzonderheden en aspecten van veilig oefenen en het bedienen van de installatie op het terrein. Jaarlijks vindt er een bijscholingsmoment plaats waaraan deelname verplicht is.

Belangstelling
We vragen je, voordat je je belangstelling voor deze neventaak kenbaar wil maken, rekening te houden met de tijdbesteding aan nevenwerkzaamheden binnen de VRZHZ. Daarnaast is het van belang de Arbeidstijdenwet in aanmerking te nemen. Spinel Veiligheidscentrum laat (een deel van) haar bedrijfsvoering uitvoeren door Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid. Je kunt je sollicitatiebrief en CV mailen naar helpdeskhrm@vrzhz.nl. Wij ontvangen je sollicitatie graag uiterlijk op 13 augustus 2019.

Informatie over de functie en de procedure kun je opvragen bij Arnold Verweerd, Operationeel Coördinator Spinel Veiligheidscentrum, telefoonnummer 088-6365641. De sollicitatie gesprekken vinden plaats op donderdag 22 augustus en vrijdag 23 augustus 2019.

 

Hoofdkantoor VRZHZ
Romboutslaan 105
3312 KP Dordrecht
088-6365000

Delen