Medewerker Risicobeheersing A - veilig leven

Je plek in de organisatie

De Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid (VRZHZ) is één van de 25 veiligheidsregio’s in Nederland. VRZHZ heeft per 1 januari 2019 ongeveer 438.000 inwoners en beslaat de Hoeksche Waard, de Drechtsteden en de Alblasserwaard (gemeenten Alblasserdam, Dordrecht, Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam, Hendrik-Ido-Ambacht, Hoeksche Waard, Sliedrecht, Molenlanden, Papendrecht, Zwijndrecht). In de VRZHZ zijn voor 10 gemeenten de activiteiten op het gebied van rampenbestrijding, crisisbeheersing (inclusief risicobeheersing), brandweerzorg, bevolkingszorg en (grootschalige) geneeskundige hulpverlening geconcentreerd. Daarbij wordt nauw samengewerkt met onder meer Politie, Dienst Gezondheid & Jeugd, Ambulancevervoer, Rijkswaterstaat, Defensie, Waterschappen en private partners.

De VRZHZ wil behalve optimaal voorbereid zijn op een ramp of crisis en ook een belangrijke rol spelen bij het voorkomen daarvan. Door de bundeling van krachten met haar partners zorgt de VRZHZ zo goed mogelijk voor het beheersen van de risico’s, het bestrijden van incidenten en herstel uit de ontwrichte situatie. De organisatie bestaat uit ongeveer 300 vaste medewerkers, 700 brandweervrijwilligers en 400 piketfunctionarissen.

De afdeling Risicobeheersing

De afdeling bestaat uit een gedreven team van 36 medewerkers die zich richt op de uitvoering van alle risicobeheersingstaken binnen de VRZHZ. De afdeling adviseert en stimuleert (brand)veiligheid op basis van diverse wetgeving en programma’s. Bij de uitvoering van de werkzaamheden past een medewerker de volgende principes toe: integraliteit van brandveiligheid, risicobenadering, veiligheidsbewustzijn en eigen verantwoordelijkheid. De medewerkers dragen zorg voor een optimale dienstverlening aan gemeenten, provincie en omgevingsdienst, maar richt zich ook op architecten, bouwers, gebruikers van objecten en inrichtingen, maatschappelijke instellingen en burgers. De afdeling is tevens verantwoordelijk voor het inventariseren en analyseren van (multidisciplinaire) veiligheidsrisico’s (risicoprofielen) als basis voor besluit- en beleidsvorming.

Wij zoeken een medewerker risicobeheersing Veilig leven die:

• Op basis van de risicoprofielen, scenario’s, doelgroepen analyse en maatschappelijke ontwikkelingen input en uitvoering geeft aan het uitvoeringsplan (Brand)veilig leven;
• Deelneemt aan samenwerkingsverbanden met in- en externe partners of deze organiseert;
• Werkt aan bewustwording bij je gesprekspartners over hun rol en verantwoordelijkheid. Je zorgt ervoor dat je risicogerichte advies in de praktijk wordt vertaald naar een meer brandveilige omgeving;
• Netwerkt en relevante in- en externe contacten initieert en onderhoudt;
• Procesmatig en vakinhoudelijk samenwerkt met collega’s;
• Zorgt voor een adequate overdracht van relevante informatie naar de andere afdelingen in de VRZHZ;
• Risico’s, trends en onderzoeksresultaten signaleert en bijdraagt aan het vertalen hiervan naar concrete programma’s, richtlijnen en procedures;
• Verantwoordelijk is voor de werkplanning en het bewaken van prestatie-indicatoren;
• Participeert in of optreedt als projectleider bij projecten.

Je profiel

• Je kunt goed samenwerken;
• Je bent communicatief vaardig, innovatief en creatief;
• Je werkt accuraat en resultaat gericht;
• Je hebt kennis, ervaring en inzicht over brandveiligheid en gebruikt dit om brandveiligheidsvraagstukken te vertalen naar risico's, scenario's en beheersmaatregelen;
• Je doorziet verschillende belangen waarbij je (bestuurlijke) gevoeligheden opmerkt en daarnaar handelt;
• Je bent in bezit van minimaal een MBO-4 diploma en hebt enkele jaren ervaring in brandveiligheidsadvisering;
• Je hebt aantoonbaar een HBO werk- en denkniveau;
• Je beschikt over het diploma Specialist Brandpreventie en de opleiding Fire Safety Engineering of daaraan aantoonbaar gelijkwaardige diploma’s, of bent bereid deze te volgen;
• Je bent in staat projectmanagement uit te voeren waarin je collega’s betrekt in de voorbereiding en uitvoering.

Wat bieden wij?

We bieden je een uitdagende en veelzijdige functie. We werken toe naar een vraaggerichte, klantgerichte organisatie die flexibiliteit en professionaliteit hoog in het vaandel heeft staan. Dat betekent een omslag in het denken over klanten, producten en processen. Jij ziet dat zitten en kunt meegroeien met deze nieuwe manier van denken.

Je werkt niet alleen voor de veiligheid in onze regio maar ook voor je collega’s die aan het werk gaan als er een incident plaatsvindt. Jouw werk zorgt er niet alleen voor dat de kans op ongevallen wordt verkleind, maar ook dat de bestrijding hiervan goed kan verlopen.

Daarnaast bieden we je de kans om in de incidentbestrijding of crisisbeheersing actief te zijn of blijven. Om dit te kunnen doen kun je de benodigde opleidingen en trainingen volgen.

Afhankelijk van opleiding en ervaring minimaal € 2.435,- (aanloopschaal 8) en maximaal € 3.968,- (functionele schaal 9) bruto per maand bij een fulltime functie die is gebaseerd op een 36-urige werkweek. De VRZHZ is een moderne werkgever, die je veel te bieden heeft, waaronder aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een goede vervoers- en ouderschapsverlofregeling en flexibele werktijden en werkplekken.

Belangstelling

Je kunt je sollicitatiebrief en CV mailen naar helpdeskhrm@vrzhz.nl. Wij ontvangen je sollicitatie graag uiterlijk op 7 februari 2020. Informatie over de functie en de procedure kun je opvragen bij Hartrijk Timmers, bureauhoofd Risicobeheersing, telefoonnummer 088 - 636 5749. Een assessment maakt onderdeel uit van de selectieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Dordrecht Leerpark
Prof. Kohnstammlaan 10
3312 KL Dordrecht
088-6365000

Delen