Teamleider 24-uurdienst

Vacaturenummer: 2018VRZHZ084
Organisatieonderdeel: Afdeling Incidentbestrijding, Bureau SOM      
Reageer uiterlijk op: 9 december 2018                  

Je plek in de organisatie

De Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid is één van de 25 veiligheidsregio's in Nederland. Het gebied telt ruim 483.000 inwoners en ruim 21.000 ondernemingen. Zuid-Holland Zuid beslaat de Hoeksche Waard, de Drechtsteden en de Alblasserwaard/Vijfheerenlanden. In de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid (VRZHZ) werken 17 gemeenten, de Regionale Brandweer Zuid-Holland Zuid en de Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de regio (GHOR) nauw samen met onder meer Politie, dienst Gezondheid & Jeugd (voorheen GGD), Ambulancevervoer, Rijkswaterstaat, Defensie, Waterschappen en private partners.

De VRZHZ wil behalve optimaal voorbereid zijn op een ramp of crisis, ook een belangrijke rol spelen bij het voorkomen daarvan. Door de bundeling van krachten met haar partners zorgt de VRZHZ zo goed mogelijk voor het beheersen van de risico’s, het bestrijden van incidenten en herstel uit de ontwrichte situatie. De organisatie bestaat uit ongeveer 300 vaste medewerkers en 800 brandweervrijwilligers.

Wat verwachten wij van een teamleider?

Als teamleider geef je leiding aan een uitrukploeg bestaande uit beroeps- en vrijwillig personeel. Je bent verantwoordelijk voor de kwaliteit, continuïteit, efficiency en vakbekwaamheid van de ploeg. Je draagt bij aan de opleiding en training van de 24 uurdienst en stimuleert de medewerkers in het verwezenlijken van hun eigen (tweede) loopbaan.

Je draait bij toerbeurt mee in het rooster van bevelvoerder van dienst. Hierbij zorg je voor de paraatheid van personeel en materieel en geef je bij een repressieve inzet leiding aan één tankautospuit en/of ondersteunende voertuigen (redvoertuig, waterongevallenwagen, schuimblusvoertuig etc.). Ook kan je worden ingezet als bevelvoerder op de blusboot Zuid-Holland.

Je profiel

Als teamleider is leidinggeven en medewerkers coachen je op het lijf geschreven. Je bent in staat het evenwicht te bewaren tussen de individuele belangen en die van de organisatie. Verder is het belangrijk dat je goede mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden bezit. Je hebt een ruime ervaring in de repressie.

Daarnaast bezit je daadkracht, kun je handelend optreden en ben je accuraat, besluitvaardig, resultaatgericht, flexibel, stressbestendig en je kunt ook onder extreme omstandigheden samenwerken. Je bent toekomstgericht, innovatief en assertief. Als het nodig is ben je bereid aanvullende cursussen te volgen.

Daarnaast moet je over de nodige diploma’s, vak- en ervaringskennis beschikken zoals:

  • MBO+ werk en denk niveau.
  • Functiegerichte opleiding ploegchef
  • Functiegerichte opleiding instructeur
  • Minimaal 3 jaar werkervaring als bevelvoerder
  • Rijbewijs B 

Wij zoeken sportief ingestelde personen die voldoen aan de door ons gestelde fysieke en medische eisen voor brandweerpersoneel (PPMO).

Ons aanbod

Afhankelijk van je medische geschiktheid werk je maximaal 20 jaar in deze bezwarende functie. Tijdens je loopbaan bij de brandweer werk je actief toe naar een andere loopbaan. In een loopbaanplan worden hierover passende afspraken met je gemaakt.

We bieden je een salaris afhankelijk van opleiding en ervaring van maximaal € 3.805,-- bruto per maand (schaal 9) bij een volledige werkweek. Daarnaast ontvang je zodra je werkzaam bent in de uitrukdienst een onregelmatigheidstoeslag van € 500,50 bruto per maand. De Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid is een moderne werkgever, die je veel te bieden heeft, waaronder aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een goede vervoersregeling en ouderschapsverlofregeling.

Belangstelling?

Je kunt je sollicitatiebrief en CV mailen naar helpdeskhrm@vrzhz.nl. Voor nadere inhoudelijke informatie over deze vacature en procedure kan je terecht bij de heer M.A.H. Huijbrechts, Operationeel Manager post Leerpark en Oranjepark, telefoon 088-6365005 (06-10932592). Wij zien je sollicitatie graag uiterlijk op 9 december 2018 tegemoet. De sollicitatiegesprekken vinden naar verwachting plaats in de week van 17 december 2018.

Een assessment kan deel uitmaken van de selectieprocedure.

Hoofdkantoor VRZHZ
Romboutslaan 105
3312 KP Dordrecht
088-6365000

Delen