Schipper blusboot / manschap

Je plek in de organisatie
De Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid (VRZHZ) is één van de 25 veiligheidsregio’s in Nederland. VRZHZ heeft per 1 januari 2019 ongeveer 438.000 inwoners en beslaat de Hoeksche Waard, de Drechtsteden en de Alblasserwaard (gemeenten Alblasserdam, Dordrecht, Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam, Hendrik-Ido-Ambacht, Hoeksche Waard, Sliedrecht, Molenlanden, Papendrecht, Zwijndrecht). In de VRZHZ zijn voor 10 gemeenten de activiteiten op het gebied van rampenbestrijding, crisisbeheersing (inclusief risicobeheersing), brandweerzorg, bevolkingszorg  en (grootschalige) geneeskundige hulpverlening geconcentreerd. Daarbij wordt nauw samengewerkt met onder meer Politie, Dienst Gezondheid & Jeugd, Ambulancevervoer, Rijkswaterstaat, Defensie, Waterschappen en private partners.

De VRZHZ wil behalve optimaal voorbereid zijn op een ramp of crisis en ook een belangrijke rol spelen bij het voorkomen daarvan. Door de bundeling van krachten met haar partners zorgt de VRZHZ zo goed mogelijk voor het beheersen van de risico’s, het bestrijden van incidenten en herstel uit de ontwrichte situatie. De organisatie bestaat uit ongeveer 300 vaste medewerkers,  700 brandweervrijwilligers en 400 piketfunctionarissen.

De afgelopen periode is veel energie gestoken in de organisatieverandering van VRZHZ. De organisatie ontwikkelt zich van een samenstel van disciplines naar een samenhangende organisatie met integrale benadering van veiligheidsvraagstukken. De nieuwe organisatie kent één MT dat zich, samen met de andere leidinggevenden, wil laten zien in een voorbeeldrol van gedrag dat wordt gevraagd. De organisatie als geheel wordt versterkt langs de lijnen van inhoud en procesgericht werken.

De VRZHZ is er voor de mensen in de samenleving, die rekenen op een hoge mate van professionaliteit. De ambitie van de VRZHZ is om dat met de verschillende partners steeds beter te doen.

Je werkzaamheden
Jij bent bij een uitruk samen met je collega verantwoordelijk voor alle taken op de blusboot. Je maakt vooraf afspraken wie welke taak heeft, zodat er snel en adequaat gehandeld kan worden. Omdat de blusboot voor diverse taken kan worden ingezet, dien je alle installaties van het schip te kunnen bedienen. Het is belangrijk dat je op hoofdlijnen technische kennis hebt van de installaties. Kleine storingen verhelpen en verzorgen van klein onderhoud hoort bij je functie. Uiteraard dien je te beschikken over uitstekende vaar-vaardigheden. Helder en duidelijk communiceren met elkaar en met andere hulpdiensten is essentieel tijdens een uitruk, waardoor goede mondelinge communicatieve vaardigheden een vereiste is.

Naast je specifieke werkzaamheden als schipper wordt je ook ingezet als manschap in de 24-uursdienst en verricht je repressieve taken.

Je profiel
Als schipper, tevens manschap ben je bij uitstek een teamplayer. Je bent flexibel, stressbestendig en je kunt onder extreme omstandigheden samenwerken. Wij zoeken een sportief ingestelde collega die voldoet aan de door ons gestelde fysieke en medische eisen voor brandweerpersoneel.

  • Je beschikt minimaal over een L.B.O. C- niveau of gelijkwaardige opleiding bij voorkeur in een technische richting;
  • Je bent in het bezit van het groot vaarbewijs (alle binnenwateren) en het radardiploma voor de binnenvaart en bij voorkeur het diploma manschap A;
  • Je hebt minimaal 5 jaar gevaren als schipper of kapitein binnenvaart;
  • Je beschikt over het diploma Instructeur, of bent bereid om dit te behalen;
  • Ook ben je in het bezit van het rijbewijs B.
  • Je beheerst de Nederlandse taal in woord en geschrift.

Ons aanbod
Afhankelijk van je medische geschiktheid werk je maximaal 20 jaar in deze bezwarende functie. Tijdens je loopbaan bij de brandweer werk je actief toe naar een andere loopbaan. In een loopbaanplan worden hierover passende afspraken met je gemaakt.

We bieden je een salaris afhankelijk van opleiding en ervaring van maximaal € 3.083,-- bruto per maand(schaal 7) . Daarnaast ontvang je zodra je werkzaam bent in de uitrukdienst een onregelmatigheidstoeslag van € 516,82 bruto per maand. De Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid is een moderne werkgever, die je veel te bieden heeft, waaronder aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een goede vervoersregeling en ouderschapsverlofregeling.

Belangstelling
Je kunt je sollicitatiebrief en CV mailen naar helpdeskhrm@vrzhz.nl. Wij ontvangen je sollicitatie graag uiterlijk op 30 oktober 2019. De vacature wordt gelijktijdig intern- en extern opengesteld. Bij gelijke geschiktheid heeft de interne kandidaat voorrang.

Informatie over de functie en de procedure kun je opvragen bij Marcel Huijbrechtts (operationeel manager), bereikbaar op telefoonnummer 06-10932592. De selectiegesprekken zullen plaatsvinden op 13 november 2019.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Delen