Medewerker Opleiden en Oefenen (taakaccent Elektronische Leeromgeving)

Vacaturenummer: 2018VRZHZ072
Organisatieonderdeel: Afdeling Voorbereiding Brandweerorganisatie, bureau Vakbekwaamheid
Aantal uur per week: 36 uur (1 fte)
Reageer voor: 7 november 2018

Je plek in de organisatie

De Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid is één van de 25 veiligheidsregio's in Nederland. Het gebied telt ruim 483.000 inwoners en meer dan 21.000 ondernemingen. Zuid-Holland Zuid beslaat de Hoeksche Waard, de Drechtsteden en de Alblasserwaard/Vijfheerenlanden. In de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid (VRZHZ) zijn voor 17 gemeenten de activiteiten op het gebied van brandweerzorg, rampenbestrijding, crisisbeheersing (inclusief risicobeheersing) en (grootschalige) geneeskundige hulpverlening geconcentreerd. Daarbij wordt nauw samengewerkt met onder meer Politie, Dienst Gezondheid & Jeugd, Ambulancevervoer, Rijkswaterstaat, Defensie, Waterschappen en private partners.

De VRZHZ wil behalve optimaal voorbereid zijn op een ramp of crisis ook een belangrijke rol spelen bij het voorkomen daarvan. Door de bundeling van krachten met haar partners zorgt de VRZHZ zo goed mogelijk voor het beheersen van de risico’s, het bestrijden van incidenten en herstel uit de ontwrichte situatie. De organisatie bestaat uit ongeveer 300 vaste medewerkers en 800 (brandweer)vrijwilligers.

Vanaf 1 september 2018  is de herstructurering gestart en bestaat de organisatie uit de volgende onderdelen: Directie, Control, Bedrijfsvoering, Risicobeheersing (RB), Voorbereiding op Rampen en Crises (VRC), Incidentbestrijding (IB) en Voorbereiding Brandweerorganisatie (VBO).

De vacature die is ontstaan valt onder de afdeling VBO bij het bureau Vakbekwaamheid. Dit bureau omvat het geheel van taken op het gebied van opleiden, oefenen, bijscholing en het opdoen van praktijkervaring voor al het brandweerpersoneel. Het bureau draagt zorg voor alle brandweeropleidingen in het algemeen en voor de manschappen en de bevelvoerders in het bijzonder. Naast het opleiden is het bureau verantwoordelijk voor het beleid, het toezicht, de registratie en de verzorging van bijscholingen en oefeningen (vakbekwaam blijven) voor het brandweerpersoneel van manschap tot officier.

Je werkzaamheden

De werkzaamheden concentreren zich op het inrichten en beheer van de elektronische leeromgeving (ELO functioneel beheerder). Daarnaast ondersteun je de organisatie van brandweer-leergangen en oefeningen. Je bent ook allround binnen de taakvelden van collega-medewerkers Opleiden & Oefenen, in verband met vervanging en ondersteuning.

Van de medewerker Opleiden & Oefenen wordt het volgende verwacht:

 • Een inhoudelijke bijdrage levert op het gebied van vakbekwaamheid, waaronder de ELO (elektronische leeromgeving);
  • Op de juiste wijze inrichten en up to date houden van de applicatie
  • Voorlichting en waar nodig uitleg geven over de werking van ELO aan gebruikers
  • Testen ELO updates en nieuwe functionaliteiten
  • Communiceren van wijzigingen en mededelingen rondom ELO naar gebruikers
  • Contact onderhouden met landelijk beheer ELO (IFV)
  • Je bent een vraagbaak en helpdesk voor gebruikers van de ELO.
 • De kwaliteit van de ELO bewaakt en terugkoppeling van de resultaten aan deelnemers, opdrachtgevers en leidinggevende verzorgt;
 • Collega’s instrueert en ondersteunt bij uitvoering van werkzaamheden op het eigen vakgebied;
 • Gegevens zorgvuldig administreert in de daarvoor beschikbare systemen;
 • Kan worden ingezet wordt voor werkzaamheden bij overige opleidingen, bijscholingen, oefeningen en examinering.

Je profiel

Bij jou staat samenwerken op de eerste plaats. Je kunt uitstekend organiseren, coördineren en plannen en werkt proactief en accuraat. Je hebt daarnaast een klantgerichte instelling. Je bent innovatief en daadkrachtig. Daarnaast ben je een persoon die de schouders er onder wil zetten in een sterk veranderende omgeving. Met jouw positieve instelling en overtuigingskracht kan je anderen enthousiast maken voor nieuwe ontwikkelingen.

Daarnaast moet je over de nodige diploma’s, vak- en ervaringskennis beschikken zoals:

Opleiding:

 • MBO diploma met een voorkeur in de ICT richting of sterke affiniteit mee hebben;
 • Diploma medewerker Opleiden en Oefenen (IFV) of bereidheid om deze te behalen;
 • Rijbewijs B.

Ervaring:

 • Ruime aanvullende kennis en ervaring van het vakgebied vakbekwaamheid;
 • Kennis van en ervaring met projectmatig werken;
 • Repressieve ervaring (diploma bevelvoerder is een pré);
 • Ervaring met diverse softwarepakketten (outlook, excel, word, powerpoint).

Ons aanbod

We bieden je een uitdagende en veelzijdige functie in een organisatie die volop in beweging is. We bieden je  een salaris afhankelijk van opleiding en ervaring, van maximaal € 3.376,-- bruto per maand (schaal 8 – Interne dienstverlener I C) op basis van een 36-urige werkweek.

De Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid is een moderne werkgever, die je veel te bieden heeft, waaronder aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een goede vervoers- en ouderschapsverlofregeling en flexibele werktijden.

Belangstelling

Je kunt je sollicitatiebrief en CV mailen naar helpdeskhrm@vrzhz.nl. Wij ontvangen je sollicitatie graag uiterlijk op 6 november 2018.

Informatie over procedure kun je opvragen bij Marco Troost. Hij is bereikbaar op 088-6365606. Inhoudelijke vragen over de functie kan bij Marco, of bij Christine van de Wetering (huidige medewerker ELO). Zij is bereikbaar op 088-6365634.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern opengesteld. Bij gelijke geschiktheid gaan interne kandidaten voor.

Hoofdkantoor VRZHZ
Romboutslaan 105
3312 KP Dordrecht
088-6365000

Delen