Medewerker Operationele Voorbereiding B

Vacaturenummer                 : 2019VRZHZ018
Organisatieonderdeel           : VBO, bureau Operationele Voorbereiding  
Aantal uren per week           : 36 uur
Reageer uiterlijk op              : 10 maart 2019

Je plek in de organisatie
De Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid is één van de 25 veiligheidsregio’s in Nederland. De Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid heeft per 1 januari 2019 ongeveer 438.000 inwoners en beslaat de Hoeksche Waard, de Drechtsteden en de Alblasserwaard. In de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid (VRZHZ) zijn voor 10 gemeenten de activiteiten op het gebied van rampenbestrijding, crisisbeheersing (inclusief risicobeheersing), brandweerzorg en (grootschalige) geneeskundige hulpverlening geconcentreerd. Daarbij wordt nauw samengewerkt met onder meer Politie, Dienst Gezondheid & Jeugd, Ambulancevervoer, Rijkswaterstaat, Defensie, Waterschappen en private partners.

De VRZHZ wil behalve optimaal voorbereid zijn op een ramp of crisis, ook een belangrijke rol spelen bij het voorkomen daarvan. Door de bundeling van krachten met haar partners zorgt de VRZHZ zo goed mogelijk voor het beheersen van de risico’s, het bestrijden van incidenten en herstel uit de ontwrichte situatie. De organisatie bestaat uit ongeveer 300 vaste medewerkers en 700 brandweervrijwilligers.

De vacature die is ontstaan valt binnen de afdeling Voorbereiding Brandweerorganisatie bij het bureau Operationele Voorbereiding (OPV). Bureau OPV is verdeeld in vier taakgebieden en is belast met de volgende activiteiten:

  • Operationele Informatievoorziening. Dit taakgebied richt zich op het maken, ontsluiten, beheren en ontwikkelen van de operationele planvorming.
  • Inkoop en verwerving. Dit taakveld betreft de inkoop en verwerving van materiaal en materieel en de inkoopfunctie.
  • Melding en alarmering. Binnen dit taakgebied vallen alle werkzaamheden rondom melding en alarmering. Dit is inclusief afstemming met de meldkamer, het beheer van het waarschuwings- en alarmeringssysteem (WAS) en het beheer en doorontwikkeling van het brandweeractiecentrum.

Je werkzaamheden
De werkzaamheden van de medewerker Operationele Voorbereiding B zullen zich met name
concentreren op het maken van operationele planvorming. Van deze medewerker wordt
verwacht dat hij of zij:

• Digitale planvorming in het GEO-Informatiesysteem tekent.
• Voorstellen doet tot verbetering van de (digitale) informatievoorziening.
• Gegevens bewaakt, actualiseert, verwerkt en beheert van infrastructuur en bereikbaarheid.
• Overleg voert met de relevante partners over de planvorming.
• Naast de basis werkzaamheden ondersteuning biedt aan projecten

Je profiel
Je bent een collega waarbij samenwerken op de eerste plaats staat. Je kan uitstekend organiseren, coördineren en plannen en werkt accuraat. Je hebt daarnaast een klantgerichte instelling. Je bent een innovatief en een daadkrachtig persoon. Daarnaast ben je een persoon die de schouders er onder wil zetten in een sterk veranderende omgeving. Met jouw positieve instelling en overtuigingskracht kan je anderen enthousiast maken voor de nieuwe ontwikkelingen op het gebied van operationele informatievoorziening.

Opleidingen:

  • MBO-diploma, bij voorkeur aansluitend bij de te verrichten werkzaamheden van het werkveld waarin de werkzaamheden plaatsvinden en heb je ervaring met digitale informatie-, beheer- en tekensystemen op het gebied van operationele planvorming.
  • Rijbewijs B.

Ervaring:

  • Kennis en ervaring van het werkveld waarin de werkzaamheden plaats vinden.
  • Ervaring met digitale informatie-, beheer- en tekensystemen op het gebied van operationele planvorming.
  • Kennis van de organisatie, haar interne beleid, regels en procedures en nieuwe ontwikkelingen zijn een pré.
  • Diverse softwarepakketten (MS Office, MS Access) is voor de functie-uitoefening onontbeerlijk.

Ons aanbod
Wij bieden je een uitdagende en veelzijdige functie in een organisatie die volop in beweging is. We bieden je een salaris afhankelijk van opleiding en ervaring van maximaal € 2.986,- bruto per maand (schaal 7) op basis van een 36-urige werkweek.

De Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid is een moderne werkgever, die je veel te bieden heeft, waaronder aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een goede vervoers- en ouderschapsverlofregeling en flexibele werktijden.

Belangstelling?
Je kunt je sollicitatiebrief en CV mailen naar helpdeskhrm@vrzhz.nl. Wij ontvangen je sollicitatie graag uiterlijk op 10 maart 2019.

Voor nadere inhoudelijke informatie over deze vacature en procedure kan je terecht bij Jan Herman Duiven, Hoofd bureau Operationele Voorbereiding, telefoonnummer 088-6365662.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern opengesteld. Bij gelijke geschiktheid gaan interne kandidaten voor.
De sollicitatiegesprekken vinden plaats op maandag 25 maart 2019.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Hoofdkantoor VRZHZ
Romboutslaan 105
3312 KP Dordrecht
088-6365000

Delen