Medewerker incidentbestrijding

Vacaturenummer:            2019VRZHZ006
Organisatieonderdeel:      Afdeling Incidentbestrijding, bureau Ondersteuning & Uitvoering
Aantal fte:                          1,0 fte
Reageer uiterlijk op:         5 februari 2019

Je plek in de organisatie
De Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid is één van de 25 veiligheidsregio's in Nederland, heeft per 1 januari 2019 ongeveer 473.000 inwoners en beslaat de Hoeksche Waard, de Drechtsteden en de Alblasserwaard. In de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid (VRZHZ) zijn op dit moment voor 10 gemeenten de activiteiten op het gebied van brandweerzorg, rampenbestrijding, crisisbeheersing, risicobeheersing en (grootschalige) geneeskundige hulpverlening geconcentreerd.

De VRZHZ wil behalve optimaal voorbereid zijn op een ramp of crisis ook een belangrijke rol spelen bij het voorkomen daarvan. Door de bundeling van krachten met haar partners zorgt de VRZHZ zo goed mogelijk voor het beheersen van de risico’s, het bestrijden van incidenten en herstel uit de ontwrichte situatie. De organisatie bestaat uit ongeveer 300 vaste medewerkers en 700 (brandweer)vrijwilligers.

Vanaf 1 september 2018 is de nieuwe organisatie van start gegaan, na een periode van herstructureren. De ‘nieuwe’ afdeling Incidentbestrijding richt zich op de incidentbestrijding en de direct daaraan verbonden voorwaardenscheppende taken. Binnen het bureau Ondersteuning & Uitvoering zijn enerzijds de werkzaamheden ondergebracht die de posten in staat moeten stellen continu paraat te zijn, zoals o.a. logistiek oefenmiddelen, onderhoud 1e en 2e echelon, oefenmaterialen, onderhoud en beheer huisvesting, (repressieve) logistiek en facilitair werk. Anderzijds verricht het bureau de taken ten behoeve van directe ondersteuning van de post , maar van een dusdanige aard dat ze efficiënter overkoepelend kunnen worden uitgevoerd, zoals operationele informatie, oefenen, RTT-organisatie en uitvoering, pagers en alarmeringscomputers. 

Je werkzaamheden
Als Medewerker Incidentbestrijding voer je onder andere de volgende taken uit:

1. Je levert een inhoudelijke bijdrage aan het beleid voor opleiden en oefenen.
2. Je stelt voor de posten de oefenroosters op en bent hiervoor contactpersoon voor de operationeel managers, ploegchefs en oefenleiders. 
3. Daarnaast organiseer je mono- c.q. multidisciplinaire oefeningen, zorg je voor de evaluatie van oefeningen en voor de vulling van het registratiesysteem.
4. Je stelt op basis van evaluaties verbetervoorstellen op en draagt bij aan de vertaling naar een implementatie van nieuw beleid met betrekking tot organisatie van toekomstige opleidings- en oefenactiviteiten.
5. Je verricht werkzaamheden op het gebied van operationele voorbereiding.
6. Je kan op het eigen vakgebied onderricht geven aan collega’s.

Je profiel
Je beschikt over een afgeronde MBO-opleiding. Daarnaast beschik je over een functiegerichte opleiding bevelvoerder en een opleiding tot instructeur/oefenleider of bent bereid om beide opleidingen op termijn te behalen. Je hebt ervaring in een repressieve functie, bij voorkeur in de functie van bevelvoerder. Je beheerst de Nederlandse taal in woord en geschrift. Je bent in bezit van het rijbewijs B, bij voorkeur aangevuld met C en E.

De Medewerker Incidentbestrijding beschikt over de volgende competenties:

  • Leren en reflecteren
  • Plannen, organiseren en coördineren
  • Flexibel
  • Mondeling communiceren
  • Daadkracht
  • Samenwerken
  • Resultaatgericht
  • Overtuigen

Ons aanbod
Een uitdagende en veelzijdige functie in een organisatie die volop in beweging is. Verder bieden wij je een salaris afhankelijk van opleiding en ervaring, van maximaal € 3.326,- bruto per maand (schaal 8) op basis van een 36-urige werkweek.

Er zijn 5 brandweerposten in de regio waar de afdeling Incidentbestrijding gehuisvest is. Dit zijn Alblasserdam, Dordrecht, Gorinchem, Oud-Beijerland en Zwijndrecht. Al deze locaties kunnen als standplaats aangewezen worden om de functie van medewerker incidentbestrijding uit te voeren.

De Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid is een moderne werkgever die je veel te bieden heeft, waaronder aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een goede vervoersregeling en flexibele werktijden.

Belangstelling
Je kunt je sollicitatiebrief en CV mailen naar helpdeskhrm@vrzhz.nl. Wij ontvangen je sollicitatie graag uiterlijk op 5 februari 2019. Voor nadere inhoudelijke informatie over deze vacature en procedure kan je terecht bij de heer J. Bestebreur, bureauhoofd Ondersteuning en Uitvoering, telefoon 088-6365864 (06-23066162).

Hoofdkantoor VRZHZ
Romboutslaan 105
3312 KP Dordrecht
088-6365000

Delen