Medewerker Arbo

Vacaturenummer: 2019VRZHZ047
Organisatieonderdeel: Bedrijfsvoering
Reageer uiterlijk op: 23 augustus 2019

Je plek in de organisatie
De Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid is één van de 25 veiligheidsregio’s in Nederland. De Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid heeft per 1 januari 2019 ongeveer 438.000 inwoners en beslaat de Hoeksche Waard, de Drechtsteden en de Alblasserwaard. In de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid (VRZHZ) zijn voor 10 gemeenten de activiteiten op het gebied van rampenbestrijding, crisisbeheersing (inclusief risicobeheersing), brandweerzorg en (grootschalige) geneeskundige hulpverlening geconcentreerd. Daarbij wordt nauw samengewerkt met onder meer Politie, Dienst Gezondheid & Jeugd, Ambulancevervoer, Rijkswaterstaat, Defensie, Waterschappen en private partners.

De VRZHZ wil behalve optimaal voorbereid zijn op een ramp of crisis, ook een belangrijke rol spelen bij het voorkomen daarvan. Door de bundeling van krachten met haar partners zorgt de VRZHZ zo goed mogelijk voor het beheersen van de risico’s, het bestrijden van incidenten en herstel uit de ontwrichte situatie. De organisatie bestaat uit ongeveer 300 vaste medewerkers en 700 brandweervrijwilligers.

De diverse afdelingen binnen de VRZHZ worden door het ARBO-netwerk ondersteund en geadviseerd op het gebied van arbeidsomstandigheden en arbeidsveiligheid. De VRZHZ streeft naar optimale arbeidsomstandigheden voor al haar medewerkers, vrijwilligers, inhuurkrachten en derden in zowel de ‘koude’ als de ‘warme’ situatie. Ze wil lichamelijk en geestelijk letsel zoveel mogelijk voorkomen en de belasting zowel fysiek als mentaal binnen aanvaardbare grenzen houden.

Je werkzaamheden

  • Samen met je collega geef je op een actieve en effectieve wijze uitvoering en invulling aan het arbeidsomstandigheden beleid;
  • Je verleent medewerking aan het opstellen en uitvoeren van RI&E’s en hebt een belangrijke rol bij het actueel houden van deze RI&E’s en bijbehorende plannen van aanpak; deze worden geregistreerd in het ARBO-managementsysteem;
  • Je houdt de registratie van arbeidsongevallen bij en handelt deze af, doet zelfstandig of in teamverband onderzoek naar basisoorzaken en stelt verbetermaatregelen voor om herhaling zoveel als mogelijk te voorkomen;
  • Je neemt deel aan projecten die de arbeidsomstandigheden en de arbeidsveiligheid kunnen beïnvloeden;
  • Je fungeert als intern aanspreekpunt op het gebied van arbeidsomstandigheden en arbeidsveiligheid;
  • Je hebt in voorkomende gevallen contact met de arbodienst.

Je profiel
Je beschikt over een MBO-diploma, aangevuld met het diploma Middelbare Veiligheidskunde (MVK) of de bereidheid dit te behalen. Je hebt aantoonbare affiniteit met het vakgebied arbeidsomstandigheden, waarbij kennis van de arbo-risico’s een pré is. Je bent een teamplayer met een resultaatgerichte en proactieve werkwijze. Je bent vasthoudend en weet mensen te motiveren en te overtuigen. Uiteraard ben je mondeling en schriftelijk communicatief vaardig. Het werken met software applicaties als Word en Excel is je niet vreemd.

Ons aanbod
Wij bieden je een uitdagende en veelzijdige functie in een organisatie die volop in beweging is. We bieden je een salaris afhankelijk van opleiding en ervaring van maximaal € 3.376,- bruto per maand (schaal 8) op basis van een 36-urige werkweek. Mogelijk is er sprake van een inschaling in de aanloopschaal (schaal 7); dit is o.a. afhankelijk van je werkervaring en de duur van je inwerkperiode.

De Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid is een moderne werkgever, die je veel te bieden heeft, waaronder aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een goede vervoers- en ouderschapsverlofregeling en flexibele werktijden.

Belangstelling?
Je kunt je sollicitatiebrief en CV mailen naar helpdeskhrm@vrzhz.nl. Wij ontvangen je sollicitatie graag uiterlijk op 23 augustus 2019. Ga je nog met vakantie, geef dit dan duidelijk aan in je sollicitatiebrief. Voor nadere inhoudelijke informatie over deze vacature kan je terecht bij de heer Aad van ’t Hoff (06-54383132) of mevrouw Britt Baeten (088-6365856).

Deze vacature wordt zowel intern en extern tegelijk uitgezet. Bij gebleken geschiktheid zal de interne kandidaat altijd voorrang hebben op een externe kandidaat.


Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Delen