Manschap/brandweerduiker (beroeps) V/M

Je plek in de organisatie

De Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid (VRZHZ) is één van de 25 veiligheidsregio’s in Nederland. VRZHZ heeft per 1 januari 2019 ongeveer 438.000 inwoners en beslaat de Hoeksche Waard, de Drechtsteden en de Alblasserwaard (gemeenten Alblasserdam, Dordrecht, Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam, Hendrik-Ido-Ambacht, Hoeksche Waard, Sliedrecht, Molenlanden, Papendrecht, Zwijndrecht). In de VRZHZ zijn voor 10 gemeenten de activiteiten op het gebied van rampenbestrijding, crisisbeheersing (inclusief risicobeheersing), brandweerzorg, bevolkingszorg  en (grootschalige) geneeskundige hulpverlening geconcentreerd. Daarbij wordt nauw samengewerkt met onder meer Politie, Dienst Gezondheid & Jeugd, Ambulancevervoer, Rijkswaterstaat, Defensie, Waterschappen en private partners.

De VRZHZ wil behalve optimaal voorbereid zijn op een ramp of crisis en ook een belangrijke rol spelen bij het voorkomen daarvan. Door de bundeling van krachten met haar partners zorgt de VRZHZ zo goed mogelijk voor het beheersen van de risico’s, het bestrijden van incidenten en herstel uit de ontwrichte situatie. De organisatie bestaat uit ongeveer 300 vaste medewerkers,  700 brandweervrijwilligers en 400 piketfunctionarissen.

De VRZHZ is er voor de mensen in de samenleving, die rekenen op een hoge mate van professionaliteit. De ambitie van de VRZHZ is om dat met de verschillende partners steeds beter te doen.

Wie zoeken we?

Binnen de beroepsformatie van Veiligheidsregio Zuid Holland-Zuid (standplaats Dordrecht) ontstaat de komende periode ruimte voor één of meerdere manschappen. Het werken binnen de beroepsdienst betekent dat je dagdiensten of 24 uursdiensten op de kazerne draait. Het duiken is een van de speerpunten voor deze functie. Binnen de dienst oefen je, volg je opleidingen, controleer je het materiaal en verleen je hulp wanneer dat nodig is. Het is een brede functie met zowel uitvoerende als ondersteunende taken.

Als manschap ben je inzetbaar bij:

  • Brandbestrijding,
  • Hulpverlening,
  • waterongevallen (als brandweerduiker) en
  • bestrijding van ongevallen met gevaarlijke stoffen.

De manschap die wij zoeken werkt graag in teamverband, is stressbestendig en flexibel, daadkrachtig, sportief, communicatief vaardig en beschikt over een goed ontwikkeld probleemoplossend en lerend vermogen.

  • Het werk- en denkniveau is minimaal VMBO, bij voorkeur in een technische richting;
  • Je beheerst de Nederlandse taal in woord en geschrift;
  • Bezit van de diploma’s Manschap A, brandweerduiker en rijbewijs C zijn een pré. Laatstgenoemde diploma´s moeten binnen een vooraf afgesproken termijn behaald worden. Daarnaast toon je in de proefperiode aan, dat je ook vaardig bent op deze gebieden.

Wat bieden wij?

Afhankelijk van je medische geschiktheid werk je maximaal 20 jaar in deze bezwarende functie. Tijdens je loopbaan bij de brandweer werk je actief toe naar een andere loopbaan. In een loopbaanplan worden hierover passende afspraken met je gemaakt.

We bieden je een salaris afhankelijk van opleiding en ervaring van maximaal € 2.904,-- (schaal 6) bruto per maand. Daarnaast ontvang je zodra je werkzaam bent in de uitrukdienst een onregelmatigheidstoeslag van € 532,59 bruto per maand. De Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid is een moderne werkgever, die je veel te bieden heeft, waaronder aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een goede vervoersregeling en ouderschapsverlofregeling.

Is je interesse gewekt?

Dan nodigen we je uit om uiterlijk op 15 november 2020 te solliciteren via https://www.zhzveilig.nl/vacatures onder vermelding van vacaturenummer 2020VRZHZ051. We zijn benieuwd naar je motivatie.

De vacature wordt gelijktijdig intern- en extern opengesteld. Bij gelijke geschiktheid heeft de interne kandidaat voorkeur. Wil je meer weten over deze functie? Neem dan contact op met Marcel Huijbrechts (operationeel manager) via 06-10932592.

Op 23 november 2020 zal een informatiebijeenkomst worden georganiseerd waarbij uitleg gegeven wordt over het selectietraject. Deze bijeenkomst is ’s avonds en het bijwonen hiervan is verplicht. Op 30 november 2020 en 1 december 2020 worden selectietesten afgenomen, waarbij je onder andere getest wordt op conditie, zwemvaardigheid en hoogtevrees. Kandidaten die slagen voor de selectietesten, worden op 4 en 5 december 2020 uitgenodigd voor een 24-uurs assessment. Ook zal een psychologische test en een medische keuring onderdeel zijn van de selectieprocedure. Als alle testen positief zijn afgerond, zal er aansluitend een aannamegesprek plaatsvinden.

De planning en vorm van de selectiedagen zullen steeds gehouden worden naast de geldende maatregelen in de bestrijding van het coronavirus. Eventuele aanpassingen zullen na sollicitatie z.s.m. kenbaar gemaakt worden. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Hoofdkantoor VRZHZ
Romboutslaan 105
3312 KP Dordrecht
088-6365000

Delen