Manschap (B) / Duiker 24-uursdienst

De Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid (VRZHZ) is één van de 25 veiligheidsregio’s in Nederland. VRZHZ heeft per 1 januari 2019 ongeveer 438.000 inwoners en beslaat de Hoeksche Waard, de Drechtsteden en de Alblasserwaard (gemeenten Alblasserdam, Dordrecht, Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam, Hendrik-Ido-Ambacht, Hoeksche Waard, Sliedrecht, Molenlanden, Papendrecht, Zwijndrecht). In de VRZHZ zijn voor 10 gemeenten de activiteiten op het gebied van rampenbestrijding, crisisbeheersing (inclusief risicobeheersing), brandweerzorg, bevolkingszorg en (grootschalige) geneeskundige hulpverlening geconcentreerd. Daarbij wordt nauw samengewerkt met onder meer Politie, Dienst Gezondheid & Jeugd, Ambulancevervoer, Rijkswaterstaat, Defensie, Waterschappen en private partners.

De VRZHZ wil behalve optimaal voorbereid zijn op een ramp of crisis en ook een belangrijke rol spelen bij het voorkomen daarvan. Door de bundeling van krachten met haar partners zorgt de VRZHZ zo goed mogelijk voor het beheersen van de risico’s, het bestrijden van incidenten en herstel uit de ontwrichte situatie. De organisatie bestaat uit ongeveer 300 vaste medewerkers, 700 brandweervrijwilligers en 400 piketfunctionarissen.

De afgelopen periode is veel energie gestoken in de organisatieverandering van VRZHZ. De organisatie ontwikkelt zich van een samenstel van disciplines naar een samenhangende organisatie met integrale benadering van veiligheidsvraagstukken. De nieuwe organisatie kent één MT dat zich, samen met de andere leidinggevenden, wil laten zien in een voorbeeldrol van gedrag dat wordt gevraagd. De organisatie als geheel wordt versterkt langs de lijnen van inhoud en procesgericht werken.

De VRZHZ is er voor de mensen in de samenleving, die rekenen op een hoge mate van professionaliteit. De ambitie van de VRZHZ is om dat met de verschillende partners steeds beter te doen.

Je werkzaamheden
Als manschap, tevens duiker, in de 24-uurdienst ben je beroepsmatig in een drieploegenrooster werkzaam bij de brandweer. Je verricht activiteiten in meerdere specialisaties als allround vakman op het gebied van brandbestrijding, technische hulpverlening en rampenbestrijding. Daarnaast wordt je ingezet voor uitvoering van ondersteunende werkzaamheden ter optimalisering van de inzetbaarheid en de bedrijfsvoering.

Je profiel
Als manschap, tevens duiker ben je bij uitstek een teamplayer. Je bent flexibel, stressbestendig en je kunt onder extreme omstandigheden samenwerken. Wij zoeken een sportief ingestelde collega die voldoet aan de door ons gestelde fysieke en medische eisen voor brandweerpersoneel.

  • Je beschikt minimaal over een L.B.O. C- niveau of gelijkwaardige opleiding bij voorkeur in een technische richting;
  • Je bent in het bezit van het diploma Manschap A en bij voorkeur ook het diploma brandweerduiker;
  • Ook ben je in het bezit van het rijbewijs B.
  • Je beheerst de Nederlandse taal in woord en geschrift.

Ons aanbod
Afhankelijk van je medische geschiktheid werk je maximaal 20 jaar in deze bezwarende functie. Tijdens je loopbaan bij de brandweer werk je actief toe naar een andere loopbaan. In een loopbaanplan worden hierover passende afspraken met je gemaakt.

We bieden je een salaris afhankelijk van opleiding en ervaring van maximaal €2.818,– (schaal 6) bruto per maand. Daarnaast ontvang je zodra je werkzaam bent in de uitrukdienst een onregelmatigheidstoeslag van €516,82 bruto per maand. De Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid is een moderne werkgever, die je veel te bieden heeft, waaronder aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een goede vervoersregeling en ouderschapsverlofregeling.

Belangstelling
Je kunt je sollicitatiebrief en CV mailen naar helpdeskhrm@vrzhz.nl. De vacature wordt gelijktijdig intern- en extern opengesteld. Bij gelijke geschiktheid heeft de interne kandidaat voorrang.

Wij ontvangen je sollicitatie graag uiterlijk op 21 oktober 2019. Informatie over de functie en de procedure kun je opvragen bij Marcel Huijbrechts (operationeel manager), bereikbaar op telefoonnummer 06-10932592.

Op 28 oktober 2019 (of 4 november 2019) zal een testdag worden georganiseerd waarbij een conditietest en zwemvaardigheden zullen worden beoordeeld. Ook zal een psychologische test en een medische keuring onderdeel zijn van de selectieprocedure. Als deze testen positief zijn, zal er aansluitend een selectiegesprek plaatsvinden.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Delen