Manschap (B) / Duiker 24 uursdienst Post Leerpark

Cluster Zwijndrechtse Waard/Dordrecht

 Vacaturenummer            2017VRZHZ004
 Reageer vóór                    6 maart 2017

Je plek in de organisatie

De Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid is één van de 25 veiligheidsregio’s in Nederland. Het gebied telt ruim 483.000 inwoners en ruim 21.000 ondernemingen. Zuid-Holland Zuid beslaat de Hoeksche Waard, de Drechtsteden en de Alblasserwaard/Vijfheerenlanden. In de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid (VRZHZ) zijn voor 17 gemeenten de activiteiten op het gebied van rampenbestrijding, crisisbeheersing (inclusief risicobeheersing), brandweerzorg en (grootschalige) geneeskundige hulpverlening geconcentreerd. Daarbij wordt nauw samengewerkt  met onder meer Politie, Dienst Gezondheid & Jeugd, Ambulancevervoer, Rijkswaterstaat, Defensie, Waterschappen en private partners.

De VRZHZ wil behalve optimaal voorbereid zijn op een ramp of crisis, ook een belangrijke rol spelen bij het voorkomen daarvan. Door de bundeling van krachten met haar partners zorgt de VRZHZ zo goed mogelijk voor het beheersen van de risico’s, het bestrijden van incidenten en herstel uit de ontwrichte situatie. De organisatie bestaat uit ongeveer 300 vaste medewerkers en 800 brandweervrijwilligers.

Per 1 juli 2013 kent de Brandweer Zuid-Holland Zuid vier regionaal gesitueerde clusters. Deze clusters leveren operationele paraatheid vanuit 36 brandweerposten voor het beperken en bestrijden van gevaar voor mens en dier.

In het cluster Zwijndrechtse Waard/Dordrecht zijn wij op zoek naar een manschap (B) / duiker in de 24-uursdienst voor de post Leerpark.

Je werkzaamheden

Als manschap (B), tevens duiker, in de 24-uursdienst ben je beroepsmatig in een drieploegenrooster werkzaam bij de brandweer. Je verricht activiteiten in meerdere specialisaties als allround vakman op het gebied van brandbestrijding, technische hulpverlening en rampenbestrijding. Daarnaast wordt je ingezet voor uitvoering van ondersteunende werkzaamheden ter optimalisering van de inzetbaarheid en de bedrijfsvoering.

Je profiel

Als manschap (B) / duiker ben je bij uitstek een teamplayer. Je bent flexibel, stressbestendig en je kunt onder extreme omstandigheden samenwerken. Wij zoeken een sportief ingestelde collega die voldoet aan de door ons gestelde fysieke en medische eisen voor brandweerpersoneel. Je beschikt minimaal over een L.B.O. C- niveau of gelijkwaardige opleiding bij voorkeur in een technische richting en je bent in het bezit van het diploma Manschap A en bij voorkeur ook het diploma brandweerduiker. Ook ben je in het bezit van het rijbewijs B. Je beheerst de Nederlandse taal in woord en geschrift en beschikt over een MBO werk- en denkniveau.

Ons aanbod

Afhankelijk van je medische geschiktheid werk je maximaal 20 jaar in deze bezwarende functie. Tijdens je loopbaan bij de brandweer werk je actief toe naar een andere loopbaan. In een loopbaanplan worden hierover passende afspraken met je gemaakt.

We bieden je een salaris afhankelijk van opleiding en ervaring van maximaal € 2.662,-- schaal 6 bruto per maand. Daarnaast ontvang je zodra je werkzaam bent in de uitrukdienst een onregelmatigheidstoeslag van € 488,21 bruto per maand. De Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid is een moderne werkgever, die je veel te bieden heeft, waaronder aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een goede vervoersregeling en ouderschapsverlofregeling.

Belangstelling?

Je kunt je sollicitatiebrief en CV mailen naar helpdeskpeno@vrzhz.nl. Wij ontvangen je sollicitatie graag uiterlijk op 5 maart 2017. 
Voor nadere inhoudelijke informatie over deze vacature en procedure kan je terecht bij de heer P. Schot, Operationeel Manager post Leerpark en Oranjepark, telefoon 088-6365004 of  06-10259422.

De organisatie hecht er waarde aan dat de werving en selectie competentiegericht plaatsvindt. Mede in dat kader maken een sporttest, hoogtevreestest, zwemvaardigheidstest, duikvaardigheidstest, (brandweer en duik)medische keuring en (duik)psychologische keuring deel uit van de selectieprocedure. Ook kan een assessment onderdeel van de selectieprocedure uitmaken.
Een aantal van de hiervoor genoemde testen zal plaatsvinden op 10 maart a.s.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Dordrecht Leerpark
Prof. Kohnstammlaan 10
3312 KL Dordrecht
088-6365000

Delen