Informatiemanager COPI / ROT (Neventaak)

Informatiemanager COPI / ROT (Neventaak)

Heb jij interesse in een rol tijdens crises en kun je onder stressvolle omstandigheden zorgvuldig werken, relevante informatie ontleden en verbanden leggen tussen gegevens? Lees dan verder of onderstaande functie bij jou past.

De organisatie

De Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid (VRZHZ) is één van de 25 veiligheidsregio's in Nederland. De (VRZHZ) werkt aan een veilige en gezonde omgeving voor de inwoners, bedrijven en bezoekers van onze regio. Daarbij wordt nauw samengewerkt met onder meer Politie, Dienst Gezondheid & Jeugd, Ambulancedienst, Rijkswaterstaat, Defensie, Waterschappen en private partners. De Veiligheidsregio verbindt, coördineert en faciliteert alle betrokken partijen om incidenten, rampen en crises te voorkomen. Ook werken we nauw samen aan het goed voorbereiden op en het  bestrijden van deze incidenten, rampen en crises.

Er is nog veel meer te vertellen over onze mooie organisatie. Wil je meer weten? Kijk dan op: https://www.zhzveilig.nl/vrzhz/over-ons/.

Jij gaat je bezig houden met…

De Informatiemanager geeft sturing aan het regionale informatieproces. Hij/zij draagt zorg voor het verzamelen, analyseren, actualiseren en verifiëren van informatie ten behoeve van het COPI, ROT, RBT en het totaalbeeld van de ramp of crisis. Tevens is de Informatiemanager verantwoordelijk voor het verzorgen van een adequaat en doelmatig informatieproces in de hoofdstructuur. Dit doe je onder meer door:

 • Sturing te geven aan het informatieproces, door onder andere het:
  • Verzamelen, analyseren, actualiseren en verifiëren van de relevante informatie.
  • Opstellen, actueel houden en presenteren van het beeld in het COPI, ROT of RBT en het totaalbeeld in LCMS.
  • Gevraagd en ongevraagd adviseren van Leider COPI of Regionaal Operationeel Leider, ook buiten opgeschaalde situaties.
  • Verzamelen en regisseren van beeldmateriaal ter ondersteuning van de beeldvorming in het COPI, ROT of het RBT.
  • Opstellen en actueel houden van het grafisch plot.
  • Vastleggen van besluiten en hoofdpunten van het COPI en ROT overleg.
  • Leidinggeven aan de sectie informatiemanagement.

Wij zoeken… 

Je kunt uitstekend analyseren, bent flexibel en stressbestendig. Je bent daadkrachtig, kunt goed plannen en organiseren. Je beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden en kunt de essentie van een situatie kernachtig samenvatten. Je bezit operationele vaardigheid met ICT-toepassingen.

Daarnaast beschik je over:

 • HBO werk- en denkniveau;
 • Basisopleiding crisisbeheersing;
 • Ervaring met het werken in een crisisteam;
 • Woonachtig in de regio of net daarbuiten; je dient binnen 30 minuten in het regionaal coördinatiecentrum in Dordrecht aanwezig te kunnen zijn dan wel binnen 30 minuten op de plaats incident binnen één van de twee regiogebieden te kunnen zijn.
 • In het bezit van een brandweerrijbewijs heeft de voorkeur.

Je bent bereid om trainingen te volgen voor de operationele neventaak.

Wij bieden jou…

Werkzaamheden verrichten voor een organisatie die volop in beweging is. Wij bieden je een uitdagende en veelzijdige operationele neventaak. Voor deze taak is vereist dat je jaarlijks 40 uur aan opleiding, training en oefening besteed. Tijdens de piketdienst beschik je over een prioriteitsvoertuig. Deelname gaat in overleg met je leidinggevende. Je functioneren wordt jaarlijks beoordeeld.

Het piket wordt gevuld met 5 personen. Voor de beschikbaarheid voor het verrichten van deze taak buiten de reguliere werktijden ontvang je een beschikbaarheidsvergoeding conform de regeling Operationele Bereikbaarheid en Beschikbaarheid van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid.

Ingangsdatum van het piket is na afronding van de (interne) opleiding. Deze opleiding komt het eerste jaar (deels) bovenop de jaarlijkse 40 uur aan opleiding, training en oefeningen. Naast de interne opleiding ga je binnen een jaar ook bij het IFV de opleiding Informatiemanager volgen.

 

Nieuwsgierig geworden en wil je meer weten?

Informatie over de functie en de procedure kun je opvragen bij Linda Morelissen, adviseur afdeling Voorbereiding Rampen en Crises, telefoon 06-22443023. Een akkoordverklaring van de werkgever kan bij de motivatiebrief toegevoegd worden.

Solliciteren

Dat kan via de volgende link: Informatiemanager COPI / ROT (Neventaak) – zhzveilig.nl 

We kijken uit naar je motivatie en CV!
Wel graag uiterlijk op 20 april 2021 want na deze datum sluit deze vacature en zullen wij een selectie gaan maken uit de ontvangen brieven en Cv’s.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

 

Hoofdkantoor VRZHZ
Romboutslaan 105
3312 KP Dordrecht
088-6365000

Delen