Duiker / Manschap 24 uurdienst

Vacaturenummer                           2018VRZHZ093
Organisatieonderdeel                     Afdeling IB, bureau SOM
Reageer uiterlijk op                        20 januari 2019

Je plek in de organisatie
De Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid is één van de 25 veiligheidsregio’s in Nederland. De Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid heeft per 1 januari 2019 ongeveer 473.000 inwoners en beslaat de Hoeksche Waard, de Drechtsteden en de Alblasserwaard. In de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid (VRZHZ) zijn voor 10 gemeenten de activiteiten op het gebied van rampenbestrijding, crisisbeheersing (inclusief risicobeheersing), brandweerzorg en (grootschalige) geneeskundige hulpverlening geconcentreerd. Daarbij wordt nauw samengewerkt met onder meer Politie, Dienst Gezondheid & Jeugd, Ambulancevervoer, Rijkswaterstaat, Defensie, Waterschappen en private partners.
De VRZHZ wil behalve optimaal voorbereid zijn op een ramp of crisis, ook een belangrijke rol spelen bij het voorkomen daarvan. Door de bundeling van krachten met haar partners zorgt de VRZHZ zo goed mogelijk voor het beheersen van de risico’s, het bestrijden van incidenten en herstel uit de ontwrichte situatie. De organisatie bestaat uit ongeveer 300 vaste medewerkers en 700 brandweervrijwilligers.
De vacature die is ontstaan valt binnen de afdeling Incidentbestrijding bij het bureau Specialismen en Operationeel Management. Binnen dit bureau zijn alle repressieve taken van de brandweer ondergebracht.

Je werkzaamheden
Als duiker/manschap in de 24-uurdienst in Dordrecht ben je beroepsmatig in een drieploegenrooster werkzaam bij de brandweer. Je verricht activiteiten in meerdere specialisaties als allround vakman op het gebied van brandbestrijding, technische hulpverlening en rampenbestrijding. Daarnaast wordt je ingezet voor uitvoering van ondersteunende werkzaamheden ter optimalisering van de inzetbaarheid en de bedrijfsvoering.

Je profiel
Als duiker/manschap ben je bij uitstek een teamplayer. Je bent flexibel, stressbestendig en je kunt onder extreme omstandigheden samenwerken. Wij zoeken een sportief ingestelde collega die voldoet aan de door ons gestelde fysieke en medische eisen voor brandweerpersoneel. Je beschikt minimaal over een L.B.O. C- niveau of gelijkwaardige opleiding bij voorkeur in een technische richting en je bent in het bezit van het diploma Manschap A en bij voorkeur ook het diploma brandweerduiker. Ook ben je in het bezit van het rijbewijs B. Je beheerst de Nederlandse taal in woord en geschrift.

Ons aanbod
Afhankelijk van je medische geschiktheid werk je maximaal 20 jaar in deze bezwarende functie. Tijdens je loopbaan bij de brandweer werk je actief toe naar een andere loopbaan. In een loopbaanplan worden hierover passende afspraken met je gemaakt.
We bieden je een salaris afhankelijk van opleiding en ervaring van maximaal € 2.729,-- schaal 6 bruto per maand. Daarnaast ontvang je zodra je werkzaam bent in de uitrukdienst een onregelmatigheidstoeslag van € 500,50 bruto per maand. De Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid is een moderne werkgever, die je veel te bieden heeft, waaronder aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een goede vervoersregeling en ouderschapsverlofregeling.

Belangstelling
Je kunt je sollicitatiebrief en CV mailen naar helpdeskhrm@vrzhz.nl. Wij ontvangen je sollicitatie graag uiterlijk op 20 januari 2019.
Voor nadere inhoudelijke informatie over deze vacature en procedure kan je terecht bij de heer M.A.H. Huijbrechts, Operationeel Manager Dordrecht post Leerpark en Oranjepark, telefoon 088-6365005 of 06-10932592. De organisatie hecht er waarde aan dat de werving en selectie competentiegericht plaatsvindt. Mede in dat kader maken een sporttest, hoogtevreestest, zwemvaardigheidstest, duikvaardigheidstest, (brandweer en duik)medische keuring en (duik)psychologische keuring deel uit van de selectieprocedure. Ook kan een assessment onderdeel van de selectieprocedure uitmaken.
Op 28 januari 2019 zal een aantal van de hiervoor genoemde testen plaatsvinden. Tevens zal in de maand februari (indien noodzakelijk) ook de duik medische - en duik psychologische keuring plaatsvinden.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern opengesteld. Bij gelijke geschiktheid gaan interne kandidaten voor.

 

Hoofdkantoor VRZHZ
Romboutslaan 105
3312 KP Dordrecht
088-6365000

Delen