Beheerder Applicatielandschap

Vacaturenummer                       2019VRZHZ015
Aantal uur per week                   36   
Organisatieonderdeel                 Bedrijfsvoering
Reageer uiterlijk op                    7 maart 2019

Je plek in de organisatie
De Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid is één van de 25 veiligheidsregio's in Nederland. Het gebied telt ruim 438.000 inwoners en meer dan 21.000 ondernemingen. Zuid-Holland Zuid beslaat de Hoeksche Waard, de Drechtsteden en de Alblasserwaard/Vijfheerenlanden. In de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid (VRZHZ) zijn voor 10 gemeenten de activiteiten op het gebied van brandweerzorg, rampenbestrijding, crisisbeheersing (inclusief risicobeheersing) en (grootschalige) geneeskundige hulpverlening geconcentreerd. Daarbij wordt nauw samengewerkt met onder meer Politie, Dienst Gezondheid & Jeugd, Ambulancevervoer, Rijkswaterstaat, Defensie, Waterschappen en private partners.

De VRZHZ wil behalve optimaal voorbereid zijn op een ramp of crisis ook een belangrijke rol spelen bij het voorkomen daarvan. Door de bundeling van krachten met haar partners zorgt de VRZHZ zo goed mogelijk voor het beheersen van de risico's, het bestrijden van incidenten en herstel uit de ontwrichte situatie. De organisatie bestaat uit ongeveer 300 vaste medewerkers en 700 (brandweer) vrijwilligers.

De afdeling Bedrijfsvoering heeft tot taak het bestuur, de directie en het management van VRZHZ proactief te ondersteunen bij het beleid, de uitvoering en beheersing van bedrijfsvoeringstaken. Bij de VRZHZ bestaan deze taken voor Bedrijfsvoering uit: Financiën, Inkoop, Verzekeringen, Kwaliteit, Juridische Zaken, Arbo, Werkplekondersteuning (huisvesting, ICT en facilitaire zaken), HRM en Communicatie.

De vacature maakt onderdeel uit van het team I&A en Beheer (Werkplekondersteuning) en zal aangestuurd worden door het Hoofd Services.

Je werkzaamheden
Als Beheerder Applicatielandschap houd je je grotendeels bezig met de volgende werkzaamheden:

 • Op basis van het door jou gemaakte applicatie-overzicht, wordt door jou helderheid geschapen in de toekomstige situatie: welke applicaties worden generiek of gemeenschappelijk en welke worden gerationaliseerd;
 • Je analyseert bedrijfsprocessen en adviseert (de business) over de inzet van één of meerdere bestaande of nieuwe applicaties;
 • Je helpt bij het opstellen van het functionele ontwerp en testplannen;
 • Je denkt mee met gebruikers en stimuleert gebruikers en ondersteunt, bijvoorbeeld door middel van trainingen, bij het gebruik van applicaties;
 • Je neemt deel aan projecten en helpt bij de uitvoering van het informatiebeleid;
 • Je helpt bij het doorvoeren van verbeteringen in het proces en/-of systeem en het bijhouden van wijzigingenbeheer;
 • Je organiseert en coördineert gebruikers-overleggen met key-users, functioneel beheerders en ICT en bespreekt de wijzigingsverzoeken;
 • Je adviseert de organisatie en begeleidt gebruikers bij updates en nieuwe releases in het applicatielandschap;
 • Je bent een verbindende schakel tussen ICT en organisatie;
 • Je helpt bij het begeleiden van (nieuwe) releases in het applicatielandschap.

Je profiel
Je beschikt minimaal over een HBO werk- en denkniveau. Je hebt kennis van en affiniteit met de VRZHZ-processen, de Veiligheidsregio Referentiearchitectuur (VeRa), BiSL en/of ITIL-processen en hebt basiskennis van de AVG.

Ook ben je in staat om een visie te ontwikkelen en deze uit te dragen.

Je kan onafhankelijk werken, strategisch adviseren en zelfstandig werken vanuit een klantgerichte houding en waar nodig teamverband. Je bent resultaatgericht en daarbij onderhandelingsvaardig, omgevingsbewust en overtuigend. Tevens ben je proactief en vaardig in het toegankelijk maken van informatie (zowel mondeling als schriftelijk) voor diverse doelgroepen.

Je bent een professional en hebt een positief kritische houding. Je motto is ‘het kan, we gaan nu samen kijken hoe’. Je hebt het lef om buiten de kaders te denken en staat open voor vernieuwende innovatieve oplossingen. Je bent dienstverlenend en ondersteunend maar ook stevig genoeg om, soms tegen weerstand in, doorbraken te creëren. Daarnaast heb je/ben je:

 • Een pro-actieve houding.
 • Communicatief vaardig.
 • Teamspeler, goed kunnen samenwerken.
 • Klant- en resultaatgerichtheid, accuratesse, integriteit en je kunt goed plannen en organiseren.
 • Goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid.
 • Je hebt kennis van en affiniteit met de VRZHZ-processen, de Veiligheidsregio Referentiearchitectuur (VeRa), BiSL, ITIL-processen.
 • Basiskennis van de informatiebeveiliging.
 • Op de hoogte van nieuwste digitale mogelijkheden.
 • Overtuigingskracht.

Ons aanbod
Wij bieden je een uitdagende en veelzijdige functie in een organisatie die volop in beweging is. We bieden je een salaris afhankelijk van opleiding en ervaring, van maximaal € 3.805,-- bruto per maand (schaal 9) op basis van een 36-urige werkweek.

De Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid is een moderne werkgever, die je veel te bieden heeft, waaronder aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een goede vervoers- en ouderschapsverlofregeling en flexibele werktijden.

Belangstelling
Je kunt je sollicitatiebrief en CV mailen naar helpdeskhrm@vrzhz.nl. Wij ontvangen je sollicitatie graag uiterlijk op donderdag 7 maart 2019. Informatie over de functie en de procedure kun je opvragen bij Liesbeth Stob, Hoofd Services. Zij is bereikbaar op telefoonnummer 088 – 636 5849.

De (eerste) selectiegesprekken zullen plaats vinden op vrijdag 22 maart 2019. Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern opengesteld. Bij gelijke geschiktheid gaan interne kandidaten voor.

 

 

 

 

Hoofdkantoor VRZHZ
Romboutslaan 105
3312 KP Dordrecht
088-6365000

Delen