Adviseur Informatieveiligheid

Vacaturenummer               2019VRZHZ030
Aantal uur per week           21 - 28 uur (0,6-0,8 fte)
Organisatieonderdeel         Bedrijfsvoering
Reageer uiterlijk op            28 april 2019

Je plek in de organisatie

De Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid is één van de 25 veiligheidsregio's in Nederland, heeft per 1 januari 2019 ongeveer 438.000 inwoners en beslaat de Hoeksche Waard, de Drechtsteden en de Alblasserwaard. In de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid (VRZHZ) zijn voor 10 gemeenten de activiteiten op het gebied van rampenbestrijding, crisisbeheersing (incl. risicobeheersing), brandweerzorg en (grootschalige) geneeskundige hulpverlening geconcentreerd. Daarbij wordt nauw samengewerkt met onder meer Politie, Dienst Gezondheid & Jeugd, Ambulancevervoer, Rijkswaterstaat, Defensie, Waterschappen en private partners.

De VRZHZ wil behalve optimaal voorbereid zijn op een ramp of crisis, ook een belangrijke rol spelen bij het voorkomen daarvan. Door de bundeling van krachten met haar partners zorgt de VRZHZ zo goed mogelijk voor het beheersen van de risico’s, het bestrijden van incidenten en herstel uit de ontwrichte situatie. De organisatie bestaat uit ongeveer 300 vaste medewerkers en 700 (brandweer)vrijwilligers.

De afdeling Bedrijfsvoering draagt zorgt voor beleid, advies en uitvoering van alle ondersteunende taken op het gebied van HRM, arbo, inkoop, juridische zaken, financiën, informatiemanagement, werkplekondersteuning (huisvesting, kantoorinventaris, ICT-infrastructuur, facilitaire dienstverlening), communicatie en kwaliteitszorg.

De adviseur informatieveiligheid neemt voorlopig plaats in de staf van Bedrijfsvoering en wordt aangestuurd door het afdelingshoofd bedrijfsvoering.

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste en gemotiveerde Adviseur Informatieveiligheid.

Je werkzaamheden
Als Adviseur Informatieveiligheid houd je je grotendeels bezig met de volgende werkzaamheden:

 • Het aanjagen binnen de VRZHZ van ontwikkelingen op het gebied van Informatieveiligheid;
 • Verantwoordelijk voor de verdere implementatie van de AVG, waaronder het uitvoeren van Privacy impact assessments en het verder completeren van het register van verwerkersovereenkomsten;
 • Eerste aanspreekpunt binnen de organisatie voor vragen op het gebied van privacy en informatieveiligheid;
 • Het adviseren over technologie en beveiliging (privacy by design);
 • het volgen van nieuwe ontwikkelingen en wetgeving op het gebied van informatieveiligheid en komen tot verbetervoorstellen;
 • Het ontwikkelen, toepassen en evalueren van de informatiebeveiliging;
 • Het voeren van overleg en afstemming met de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) bij afwezigheid van de Functionaris Gegevensbescherming;
 • Verantwoordelijk zijn voor het opstellen, bijstellen, vernieuwen en herzien van informatie beveiligingsplannen die voortkomen uit het informatieveiligheidsbeleid;
 • Het initiëren of laten uitvoeren van periodieke beveiligingsaudits, risico-, afhankelijkheids- en kwetsbaarheidsanalyses;
 • Het coördineren en adviseren bij beveiligingsincidenten en zo nodig optreden bij calamiteiten;
 • Het oog hebben voor de Veiligheidsregio Referentie Architectuur;
 • Het toepassen van beveiliging van persoonsgegevens;
 • Het controleren van gebruikers autorisaties en technische systeembeveiliging;
 • Het uitvoeren van jaarlijkse risicoanalyses;
 • Een technische vraagbaak zijn op het gebied van informatieveiligheid.

Je profiel
Je beschikt over een HBO werk- en denkniveau. Je hebt kennis en ervaring op het gebied van informatieveiligheid/informatica en kennis van de actuele stand van zaken en mogelijkheden van ICT. Daarnaast heb je kennis en ervaring op het gebied van informatiebeveiliging en risicoanalyse methoden. Je bent bekend met de Baseline Informatiebeveiliging Overheid (BIO) en de ISO 27001/27002. Bovendien heb je ervaring met projectmatig werken en projectmanagement. Relevante certificeringen zoals CISSP/CISM zijn een pre.

Je bent behulpzaam, neemt initiatief en bent goed in samen werken. Daarnaast beschik je over goede adviesvaardigheden en heb je kennis op het gebied van organisatiekunde.

Daarnaast kan je mensen enthousiasmeren (om nieuwe technieken of wetgeving toe te laten passen), ben je omgevingsbewust en integer. Tevens beschik je over goede communicatieve vaardigheden (woord en geschrift).

Ons aanbod
Een uitdagende en veelzijdige functie in een organisatie die volop in beweging is. We bieden je een salaris afhankelijk van opleiding en ervaring van maximaal € 4.225,-- bruto per maand (schaal 10) op basis van een 36-urige werkweek.

De Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid is een moderne werkgever, die je veel te bieden heeft, waaronder aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een goede vervoers- en ouderschapsverlofregeling en flexibele werktijden.

Belangstelling
Je kunt je sollicitatiebrief en CV mailen naar helpdeskhrm@vrzhz.nl, onder verwijzing van het vacaturenummer. Wij ontvangen je sollicitatie graag uiterlijk 28 april 2019.

Informatie over de functie en de procedure kun je opvragen bij Daan Vermeulen, hoofd Bedrijfsvoering, telefoonnummer 088 - 6365000.

De (eerste) selectiegesprekken vinden plaats op maandag 6 mei 2019.

Hoofdkantoor VRZHZ
Romboutslaan 105
3312 KP Dordrecht
088-6365000

Delen