Adviseur Informatieveiligheid

Vacaturenummer                2018VRZHZ004
Aantal uur per week            28,8 uur (0,8 fte)
Organisatieonderdeel          Bedrijfsvoering
Reageer vóór                     1 maart 2018

Je plek in de organisatie

De Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid is één van de 25 veiligheidsregio's in Nederland. Het gebied telt ruim 483.000 inwoners en meer dan 21.000 ondernemingen. Zuid-Holland Zuid beslaat de Hoeksche Waard, de Drechtsteden en de Alblasserwaard/Vijfheerenlanden. In de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid (VRZHZ) zijn voor 17 gemeenten de activiteiten op het gebied van brandweerzorg, rampenbestrijding, crisisbeheersing (inclusief risicobeheersing) en (grootschalige) geneeskundige hulpverlening geconcentreerd. Daarbij wordt nauw samengewerkt met onder meer Politie, Dienst Gezondheid & Jeugd, Ambulancevervoer, Rijkswaterstaat, Defensie, Waterschappen en private partners.

 De VRZHZ wil behalve optimaal voorbereid zijn op een ramp of crisis ook een belangrijke rol spelen bij het voorkomen daarvan. Door de bundeling van krachten met haar partners zorgt de VRZHZ zo goed mogelijk voor het beheersen van de risico’s, het bestrijden van incidenten en herstel uit de ontwrichte situatie. De organisatie bestaat uit ongeveer 300 vaste medewerkers en 800 (brandweer)vrijwilligers.

Per 1 juni 2016 zijn we gestart met de nieuwe afdeling Bedrijfsvoering. De afdeling draagt zorgt voor beleid, advies en uitvoering van alle ondersteunende taken op het gebied van HRM, arbo, inkoop, juridische zaken, financiën, informatiemanagement, werkplekondersteuning (huisvesting, kantoorinventaris, ICT-infrastructuur, facilitaire dienstverlening), communicatie en kwaliteitszorg.

De adviseur informatieveiligheid neemt voorlopig plaats in de staf van Bedrijfsvoering en wordt aangestuurd door het afdelingshoofd bedrijfsvoering.

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste en gemotiveerde adviseur informatieveiligheid.

Je werkzaamheden

Als Adviseur informatieveiligheid houd je je grotendeels bezig met de volgende werkzaamheden:

 • Het adviseren over technologie en beveiliging (privacy by design);
 • Het volgen van nieuwe ontwikkelingen en wetgeving op het gebied van informatieveiligheid en komen tot verbetervoorstellen;
 • Het stimuleren van het bewustzijn van medewerkers met betrekking tot privacywet- en regelgeving;
 • Het ontwikkelen, toepassen en evalueren van de informatiebeveiliging, inclusief het behalen van de BIG normering samen met de beleidsadviseur informatiemanagement en de functionaris gegevensbescherming;
 • Het voeren van overleg en afstemming met de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) bij afwezigheid van de Functionaris Gegevensbescherming
 • Verantwoordelijk zijn voor het opstellen, bijstellen, vernieuwen en herzien van informatie beveiligingsplannen die voortkomen uit het informatieveiligheidsbeleid;
 • Het initiëren of laten uitvoeren van periodieke beveiligingsaudits, risico-, afhankelijkheids- en kwetsbaarheidsanalyses;
 • Het coördineren en adviseren bij beveiligingsincidenten en zo nodig optreden bij calamiteiten;
 • Het oog hebben voor de Veiligheidsregio Referentie Architectuur;
 • Het uitvoeren van een privacy impact assessments;
 • Het toepassen van beveiliging van persoonsgegevens;
 • Het controleren van gebruikers autorisaties en technische systeembeveiliging;
 • Het uitvoeren van jaarlijkse risicoanalyses;
 • Een technische vraagbaak zijn op het gebied van informatieveiligheid.

Je profiel

Je beschikt minimaal over een HBO werk- en denkniveau. Je hebt kennis en ervaring op het gebied van informatieveiligheid/informatica en kennis van de actuele stand van zaken en mogelijkheden van ICT (besturingssystemen, netwerken, standaarden, ontwikkel- en beheermethoden). Daarnaast heb je kennis en ervaring op het gebied van informatiebeveiliging en risicoanalyse methoden. Je bent bekend met de Baseline Informatiebeveiliging Gemeente (BIG) en de ISO 27001/27002. Bovendien heb je ervaring met projectmatig werken en projectmanagement. Relevante certificeringen zoals CISSP/CISM zijn een pre.

Je bent behulpzaam, neemt initiatief en bent goed in samen werken. Daarnaast beschik je over goede adviesvaardigheden en heb je kennis op het gebied van organisatiekunde.

Daarnaast kan je mensen enthousiasmeren (om nieuwe technieken of wetgeving toe te laten passen), ben je omgevingsbewust en integer. Tevens beschik je over goede communicatieve vaardigheden (woord en geschrift).

Ons aanbod

Een uitdagende en veelzijdige functie in een organisatie die volop in beweging is. We bieden je een salaris afhankelijk van opleiding en ervaring van maximaal € 4.225,-- bruto per maand (schaal 10) op basis van een 36-urige werkweek.

 De Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid is een moderne werkgever, die je veel te bieden heeft, waaronder aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een goede vervoers- en ouderschapsverlofregeling en flexibele werktijden.

Belangstelling

Je kunt je sollicitatiebrief en CV mailen naar helpdeskhrm@vrzhz.nl, onder verwijzing van het vacaturenummer. Wij ontvangen je sollicitatie graag voor 1 maart 2018.

Informatie over de functie en de procedure kun je opvragen bij Daan Vermeulen, hoofd Bedrijfsvoering, telefoonnummer 088 - 6365000.

 

 

 

 

 

 

 

Dordrecht Leerpark
Prof. Kohnstammlaan 10
3312 KL Dordrecht
088-6365000

Delen