Voor de jeugd

In de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid zijn er 14 jeugdbrandweerkorpsen. Het doel van de jeugdbrandweer is je kennis met betrekking tot het voorkomen van brand, brandbestrijding en hulpverlening te vergroten. Je ontwikkelt vaardigheden, normen en waarden die belangrijk zijn voor de brandweer. Je leert samen te werken als team en problemen op te lossen. Ook leer je omgaan met techniek en maak je kennis met brandveilig leven. Naast de wekelijkse oefenavond wordt er ook meegedaan aan jeugdbrandweerwedstrijden. De jeugdbrandweer is ook een kweekvijver voor toekomstige brandweervrijwilligers.

Iets voor jou?
Lijkt de jeugdbrandweer jou wat? Ben je tussen de 11 en 18 jaar oud? Geef je dan nu op voor de jeugdbrandweer bij jou in de buurt! Kijk voor meer informatie op de website

Huishoudelijk reglement
In 2015 heeft Anton Slofstra, Commandant Brandweer Zuid-Holland Zuid, het huishoudelijk reglement jeugdbrandweer Zuid-Holland Zuid ondertekend.

Met de ondertekening van het reglement is er voor de 14 jeugdbrandweerposten in onze regio gelijkheid ontstaan. In het reglement staan praktische zaken opgenomen ten aanzien van het lidmaatschap, activiteiten van de jeugdbrandweer, huisregels en organisatie rondom de jeugdbrandweer.

 

Meld je aan!

Binnen de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid kennen we de volgende jeugdbrandweerkorpsen, waar woon jij (dichtbij)?

Wij gebruiken cookies