Word jij onze collega in Alblasserdam?

  • Alblasserdam
  • 05 september 2019

De brandweer in Alblasserdam zoekt vrijwilligers! We zoeken actieve en betrokken mannen én vrouwen die een bijdrage willen leveren aan de veiligheid in hun woon- of werkomgeving. Wil je ook iets anders doen naast je gewone werk of bezigheden en wil je nieuwe mensen leren kennen? Dan is de brandweer iets voor jou!

Je bent op je werk en je alarmontvanger gaat… een uitslaande brand bij jou in de buurt. Binnen een paar minuten schakel je om van je reguliere werk naar reddingswerk. Je komt snel in actie. Dag en nacht. De brandweer is 7 dagen per week, 24 uur per dag paraat om de veiligheid in jouw gemeente te garanderen. 

Bij de brandweer in Alblasserdam zijn 31 vrijwilligers werkzaam. Vrijwilligers zijn geen ‘amateur-brandweerlieden’. De opleiding en training is namelijk gelijk aan die van de beroepscollega’s. Het enige verschil is dat je als vrijwilliger geen dagtaak hebt aan je brandweerwerk.

Word jij enthousiast van deze functie of wil je meer informatie? Bekijk dan de speciale wervingspagina. 

Brandweer organiseert informatieavond

Woensdagavond 16 oktober organiseert de brandweer in Alblasserdam een informatieavond voor geïnteresseerden nieuwe collega’s. Tijdens de informatieavond kunnen geïnteresseerden kennis maken met de brandweer. Bezoekers kunnen de brandweer zelf beleven, er wordt meer vertelt over de brandweer en wat bij de functie komt kijken. Ze mogen ook zelf aan de slag: het blussen van een kleine brand, het bekijken van het brandweermaterieel en werken met hydraulisch gereedschap zijn één van de kennismakingsonderdelen.

De informatieavond vindt plaats in de brandweerkazerne aan de Dam 4 in Alblasserdam en start om half acht. Aanmelden voor de informatieavond kan via onderstaand formulier. 

 

Delen