Vuurwerkbrillen voor de brandweer

  • Oud-Beijerland
  • 29 december 2018

Brandweermensen in de Hoeksche Waard hebben vuurwerkbrillen geschonken gekregen. De brillen dragen zij met de jaarwisseling zowel tijdens incidenten als in privé-tijd. Ook de jeugdbrandweerleden zijn van een bril voorzien. Met de vuurwerkbril hopen we veilig gedrag te stimuleren en oogletsel door vuurwerk te voorkomen.

De Oud-Beijerlandse opticien Ben Ritmeester: ‘Iedere klant ontvangt als bedankje een vuurwerkbril. We willen juist zoveel mogelijk ogen beschermen tegen vuurwerkletsel. En omdat de brandweer tijdens oud & nieuw ook druk aan de slag is, was de link snel gelegd. We werken veel samen met het Oogziekenhuis in Rotterdam en tijdens de jaarwisseling zien we nog steeds veel mensen met oogletsel. Ik hoop op deze manier een steentje bij te dragen dat mensen veilig oud & nieuw vieren’. De ondernemer schenkt 250 vuurwerkbrillen voor alle 11 brandweerkazernes in de Hoeksche Waard.

Ben Ritmeester (links) overhandigt de vuurwerkbrillen aan John Kerklaan.
Stimuleren
Operationeel manager John Kerklaan nam de brillen trots in ontvangst. Voorgaande jaren werden alleen de collega’s in de rood-blauwsurveillance voorzien van een vuurwerkbril. ‘Dit jaar krijgen alle collega’s in de Hoeksche Waard en jeugdbrandweerleden een bril. We hopen hiermee veilig gedrag te stimuleren en oogletsel door vuurwerk te voorkomen. De vuurwerkbrillen mogen namelijk ook in privé-tijd worden gebruikt’.

Samen
In de rood-blauwsurveillance rijden een politieagent en brandweerman samen in een voertuig. ‘Zij kijken bij kleine branden als bijvoorbeeld vreugdevuren of de inzet van de brandweer of politie noodzakelijk is’. De brandweer in Zuid-Holland Zuid heeft zich op de jaarwisseling onder andere voorbereid met (multidisciplinaire)draaiboeken.

Delen