Vervolg voor wervingscampagne in Hoeksche Waard

  • Hoeksche Waard
  • 29 mei 2018

Help jij ons uit de brand?

De brandweer in de Hoeksche Waard zoekt nieuwe vrijwilligers. Daarom heeft zij in maart van dit jaar een grote wervingscampagne georganiseerd. Dertig geïnteresseerden verspreid over het gebied kwamen af op de informatieavonden. Voor een aantal kazernes zoeken we dringend nieuwe collega’s.

Verspreid over de Hoeksche Waard heeft de brandweer dertig geïnteresseerden ontvangen tijdens de informatieavonden. Bezoekers kregen informatie over de brandweer en de functie, maar konden de brandweer ook zelf beleven. ‘Met een aantal van deze mensen gaan we het gesprek aan en zij mogen een reeks oefenavonden meelopen. Op die manier kunnen de geïnteresseerden écht bekijken of de brandweer iets voor hun is. Een enkeling heeft direct gesolliciteerd’ vertelt woordvoerder Gerben van den Boom. Dit aantal blijkt niet genoeg. ‘We zijn voor de kazernes in Klaaswaal, Zuid-Beijerland, Heinenoord en ’s-Gravendeel dringend op zoek naar nieuwe enthousiaste collega’s’.

Informatieavonden
De wervingscampagne krijgt een vervolg voor vier kazernes. Zij organiseren een informatieavond en gaan huis-aan-huis flyers verspreiden. De informatieavonden vinden plaats op:

  • Woensdag 6 juni om 19.30 in de brandweerkazerne aan de Berkenlaan in Klaaswaal.
  • Woensdag 4 juli om 19.30 uur in de brandweerkazerne aan de Jan van der Heydenstraat in Zuid-Beijerland.

Hart voor je medemens
In de Hoeksche Waard zijn 250 brandweervrijwilligers werkzaam. Vrijwilligers zijn geen ‘amateur-brandweerlieden’. De opleiding en training is namelijk gelijk aan die van de beroepscollega’s. Het enige verschil is dat je als vrijwilliger geen dagtaak hebt aan je brandweerwerk. Heb jij hart voor je medemens en heb je altijd al bij de brandweer gewild? Of denk je nu: dit is wel wat voor mij? Bekijk dan de speciale wervingspagina of solliciteer direct.

 

Word jij onze collega in de Hoeksche Waard?

Delen