Brandweer zet werkgever in het zonnetje

  • Dordrecht
  • 12 april 2018

De brandweer in Schoonrewoerd reikte woensdag 11 april een gevelbordje uit aan een kaasproducent Royal Bel Leerdammer BV. Het gevelbordje is bedoeld als dank aan werkgevers die hun personeel in staat stellen vrijwilliger te zijn bij de brandweer.

Het gevelbordje werd woensdagochtend uitgereikt door burgemeester Tjerk Bruinsma aan Plant Manager Pieter Hoogendoorn en hoofd BHV Rients Agema, in het bijzijn van operationeel manager Johan den Hertog (brandweer) en drie brandweervrijwilligers die werkzaam zijn bij Royal Bel Leerdammer BV. Dankzij werkgevers als deze kunnen 17 vrijwilligers in Schoonrewoerd zich dag en nacht inzetten voor de veiligheid van anderen. 'Royal Bel Leerdammer BV levert al meer dan 30 jaar vrijwilligers voor de brandweer. Daarnaast mogen we met grote regelmaat gebruik maken van het terrein en panden van de kaasfabriek voor (grootschalige) oefeningen. Daar zijn wij en het bedrijf erkentelijk in', vertelt Johan den Hertog.

BHV organisatie

Plant Manager Pieter Hoogendoorn en Hoofd BHV Rients Agema bevestigen de prettige relatie tussen het bedrijf en de brandweer. 'De brandweervrijwilligers die bij ons werkzaam zijn worden in staat gesteld om hun werk te verlaten zodra er een uitruk is. De samenwerking met de brandweer maakt het bovendien mogelijk om de BHV-organisatie realistisch te laten oefenen met bijvoorbeeld gevaarlijke stoffen'.

Waardering

De Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid is de werkgevers erg dankbaar en dat verdient waardering. 'Zonder brandweervrijwilligers, hun gezinnen en ondernemers die ook flexibel zijn in het beschikbaar stellen van hun personeel bestaat er geen brandweerzorg zoals we die vandaag kennen', vertelt woordvoerder Gerben van den Boom.

Einde persbericht
________________________________________

Noot voor de redactie:
Bij vragen over dit bericht kunt u contact opnemen met Gerben van den Boom, woordvoerder van de brandweer Zuid-Holland Zuid op telefoonnummer 088 - 636 5390 of via het e-mailadres communicatie@vrzhz.nl.
De foto’s in bijlage kunt u eenmalig rechtenvrij gebruiken onder naamsvermelding van Ron Huizer Fotografie.

Op de foto v.l.n.r.: Burgemeester Bruinsma, Johan Blokland (Royal Bel Leerdammer - brandweervrijwilliger), Pieter Hogendoorn (Royal Bel Leerdammer – Plant Manager), Jacco Abbel (Royal Bel Leerdammer - brandweervrijwilliger), Jarno de Jong (Royal Bel Leerdammer - brandweervrijwilliger), Rients Agema (Royal Bel Leerdammer  - hoofd BHV), Johan den Hertog (Operationeel Manager brandweer).

 

Delen