Brandweer zet werkgever in het zonnetje

  • Numansdorp
  • 31 januari 2018

De brandweer in Cromstrijen reikte woensdag 31 januari een gevelbordje uit aan Kenbri Fire Fighting BV. Het gevelbordje is bedoeld als dank aan werkgevers die hun personeel in staat stellen vrijwilliger te zijn bij de brandweer. 

De brandweermensen in Cromstrijen zijn vrijwilligers. Ze komen pas naar de brandweerkazerne als ze opgeroepen worden. De vrijwilligers komen vanuit huis of hun werk. Het is niet vanzelfsprekend dat een werkgever zo flexibel omgaat met zijn werknemers. Bij het bedrijf Kenbri Fire Fighting BV dat gevestigd is in Numansdorp is een tiental brandweervrijwilligers werkzaam. Hiervan zijn er altijd drie oproepbaar wanneer de brandweer in Cromstrijen een melding krijgt.

Maatschappelijke betrokkenheid
Het gevelbordje werd woensdagmiddag uitgereikt door burgemeester Jan Luteijn. Dit gebeurde in aanwezigheid van medewerkers van het bedrijf, Rex Hobbel directeur van Kenbri Fire Fighting BV en clustercommandant Frans Hoeksma. Dankzij werkgevers als deze kunnen 37 vrijwilligers in Cromstrijen zich dag en nacht inzetten voor de veiligheid van anderen. Burgemeester Luteijn: ‘Ik waardeer enorm dat Kenbri haar medewerkers de ruimte geeft om deze belangrijke taak te kunnen uitvoeren. Daarmee toont Kenbri ook aan hoe maatschappelijk betrokken zij is bij Numansdorp.’ 

Waardering
De veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid is de werkgevers erg dankbaar en dat verdient waardering. ‘Zonder brandweervrijwilligers, hun gezinnen en ondernemers die ook flexibel zijn in het beschikbaar stellen van hun personeel bestaat er geen brandweerzorg zoals we die vandaag kennen’ vertelt woordvoerder Gerben van den Boom.

Vrijwilligers
De brandweer in de Hoeksche Waard zoekt meer vrijwilligers. Mensen die geïnteresseerd zijn in een bijbaan bij de brandweer kunnen informatie vinden op onze website onder 'word jij onze nieuwe collega?'.

Delen