Zeer grote brand in Arkel bij oude betonfabriek

  • Arkel
  • 12 juni 2017

Zondagavond 11 juni  kreeg de 112-alarmcentrale de melding 'vlammen en rook zichtbaar uit leegstaande loods bij de oude betonfabriek aan de stationsweg in Arkel'. Al snel breidde de brand zich uit tot een zeer grote brand. Door deskundig optreden van de brandweer kon uitbreiding voorkomen worden. Na ruim 2,5 uur kon het sein brandmeester gegeven worden. Gelukkig zijn er geen gewonden gevallen.

De melding kwam binnen om 22.02 uur. Het was een felle uitslaande brand in 1 van de 4 leegstaande loodsen. Binnen een half uur  is opgeschaald naar zeer grote brand (GRIP1), om meer blusvoertuigen ter plaatse te krijgen. De brand veroorzaakte veel rook en de brandweer adviseerde om vooral uit de rook te blijven en bij last van de rook de ramen, deuren en ventilatieroosters te sluiten.

Bij de brand zijn 7 blusvoertuigen, 3 hoogwerkers en extra materieel voor de waterwinning ingezet. Daarbij heeft de brandweer met 3 meetploegen metingen verricht om te kijken er schadelijke stoffen vrijkwamen. Alleen op het bedrijfsterrein zijn mogelijk asbestdeeltjes aangetroffen. Dit wordt nader onderzocht. Uit voorzorg zijn de hulpverleners die op dit gedeelte van het terrein hebben gelopen afgespoeld. In de omgeving van het terrein zijn verder geen schadelijke stoffen gemeten.

Om 00.36 uur was de brand volledig onder controle en is het 'sein brandmeester' gegeven. De brandweer is 's nachts nog bezig geweest met nablussen.  

Team brandonderzoek zal onderzoek doen naar de oorzaak van de brand.

 

Meldtijd

22:02

Incident meester

00:36

Delen