Scholen en brandweer: een combi die werkt!

  • Dordrecht
  • 16 augustus 2017

Juffen die vragen of ze met hun klas op de kazerne langs mogen komen. Brandweercollega’s die naar een school toe gaan. Afgelopen schooljaar zijn in Zuid-Holland Zuid totaal 199 gastlessen over brandveiligheid op basisscholen gegeven, gedaan door 10 verschillende brandweercollega’s. Daarnaast zijn nog eens aan 356 klassen lespakketten verstrekt. Komend schooljaar gaan we zo door!

In het kort
Het aantal scholen dat lespakketten bestelt, ligt bij alle leeftijdsgroepen ongeveer gelijk. Variërend van 59 tot 62 geïnteresseerde scholen. Uitgaande van een totaal van 246 aangeschreven scholen, is dit bijna 25% van alle scholen in Zuid-Holland Zuid.

De aantallen van de gastlessen in groep 4, liggen iets hoger (+12) dan vorig schooljaar. Bij de gastlessen voor groep 7 ligt het aantal aanzienlijk lager (-18). Bij groep 7/8 is dit jaar echter in verhouding vaker gekozen voor het bestellen van een lespakket. In het lespakket komen onderwerpen aan bod zoals: wat doet de brandweer? Hoe voorkom je brand? En welke dingen moet je zeggen wanneer je 112 belt?

Schooljaar 2017/2018
Het komende schooljaar? We gaan zo door! Binnenkort komt de promotiemail van Uitgeverij Young Crowds weer in de mailbox van u of uw directie. De eerste aanmeldingen zijn alweer binnen! Volg de link in de mail en bestel zo snel mogelijk het lespakket. De brandweer betaalt voor u (excl. verzendkosten).

Benieuwd naar de leerlijn voor de basisscholen? Kijk op www.brandweeropschool.nl.

Delen