Open dag brandweerpost Leerdam

  • Leerdam
  • 11 september 2017

Zaterdag 23 september opent de brandweerkazerne van Leerdam haar deuren voor publiek. Tijdens de open dag worden er diverse activiteiten georganiseerd waarbij bezoekers zelf het brandweervak kunnen ervaren, is er de mogelijkheid om de voertuigen te bezichtigen en zijn er vele activiteiten voor kinderen.

Activiteiten
Bezoekers kunnen deze dag tussen 11:00 en 15:00 uur ervaren hoe het is om door een met rook gevulde ruimte te lopen. Het belang van rookmelders en vluchtroutes zal door onze brandweermensen worden aangetoond. Ook kunnen bezoekers informatie inwinnen over het voorkomen van brand. Maar zij kunnen ook zelf aan de slag! Onder begeleiding mogen volwassenen met hydraulisch gereedschap in een sloopauto knippen en de rookwoning bezoeken. Voor kinderen is er genoeg te doen: er is een kleurplatenwedstrijd, springkussen, rondrit in een brandweerauto en zij kunnen op de foto met Billy Brandkraan. De Leerdamse jeugdbrandweer is deze dag ook aanwezig. Zij begeleiden de diverse waterspelen voor kinderen.


Gezocht: nieuwe vrijwilligers
Tijdens de open dag wordt uitgebreid stilgestaan bij de werving van nieuwe brandweervrijwilligers. Er is een informatiestand en geïnteresseerden kunnen zelf het brandweervak ervaren. De brandweer. Iets voor u? Bekijk dan onze wervingspagina.

Delen