Nieuw brandweerhulpvaartuig gedoopt

  • Dordrecht
  • 06 september 2017

De brandweer in Dordrecht beschikt over een nieuw brandweerhulpvaartuig. Dinsdag 5 september is de boot officieel gedoopt door brandweervrouw Jolanda Vermaas in het bijzijn van clustercommandant Frans Hoeksma.

Het vaartuig wordt ingezet bij hulpverlening op en bij het water voor met name het redden van te water geraakte mensen, ondersteuning van de brandweerduikers en het blussen van scheepsbranden. De nieuwe geoutilleerde boot  vervangt twee oude kleine boten, die aan vervangingen toe waren.


Moderne snelle boot
De nieuwe boot is een aluminium Tinn-silver met een lengte van
7 m en een diepgang van 35 cm. Zij is dus ideaal inzetbaar in bijvoorbeeld de Dordtse Biesbosch. De boot heeft een drenkelingendeur met zwemtrap waardoor drenkelingen en duikers eenvoudig in de boot kunnen komen. Voor de specifieke taak is de boot onder andere extra uitgerust met blusmonitor en blusschuim, zoeklicht, sonar en diverse communicatiemiddelen.

Inzetbaar in VRZHZ
Het brandweerhulpvaartuig heeft een topsnelheid van 65 km/u en is geplaatst op een trailer zodat deze ook in verschillende wateren van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid (VRZHZ) kan worden ingezet.

 

Delen