Help jij ons uit de brand?

  • Zuid-Beijerland
  • 31 januari 2017

Help jij ons uit de brand?


De brandweer in Zuid-Beijerland is dringend op zoek naar nieuwe collega’s. Daarom organiseren de brandweermensen een campagneweek en gaan ze langs de basisscholen om ouders te informeren en enthousiasmeren voor het brandweervak. Alles met één doel: op zoek naar zeven nieuwe brandweervrijwilligers.

Nieuwe brandweercollega’s, die heeft de brandweer in Zuid-Beijerland hard nodig. Het korps is al enige tijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers. ‘De nood is hoog, we hebben al zoveel geprobeerd, maar het heeft niet veel geholpen’ vertelt Jos Bestebreur operationeel manager van de brandweerpost.

Hart en ziel


De brandweer in Zuid-Beijerland bestaat uit vijftien personen en met een gezamenlijke doel. Ze leveren dag en nacht een bijdrage aan de veiligheid in de gemeente Korendijk. Leen van den Berg (61) – ploegchef bij de brandweer in Zuid-Beijerland: ‘Vanwege de leeftijd gaan er binnen nu en enkele jaren een aantal collega’s de brandweer verlaten’. Om de brandweerpost op sterkte te houden en te behouden voor het dorp zijn zo’n achttien brandweervrijwilligers noodzakelijk. ‘We zijn dan ook dringend op zoek naar zeven nieuwe collega’s. Helpt u ons uit de brand?’

Verwachting


Je bent thuis of op je werk en je pieper gaat. Binnen een paar minuten schakel je om van je reguliere werk naar reddingswerk. We bieden de brandweervrijwilligers de mogelijkheid om naast hun eigen baan of huishouden een professionele, afwisselende, uitdagende, maar vooral een gewaardeerde carrière bij de brandweer op te bouwen. 
Als vrijwilliger volg je een opleiding en oefen je één avond in de week. Daarnaast ontvangen zij een vaste maandelijkse vergoeding en een wisselende vergoeding afhankelijk van het aantal oefenuren en daadwerkelijke incidenten.


Wie zoeken wij?


De brandweer zoekt naar mannen én vrouwen die fysieke uitdagingen niet uit de weg gaan. Naar mensen die tijdens kantooruren (of voor een deel) beschikbaar zijn in Zuid-Beijerland. Bestebreur: ‘Ook zoeken we naar mensen die werken in een continue- of ploegendienst. Versterk jij ons team?’

Bekijk ook: Word jij onze nieuwe collega?

 

Delen