Grote brand treft meerdere woningen in Papendrecht

  • Papendrecht
  • 31 juli 2017
Zaterdagavond 29 juli heeft brand gewoed in twee woningen aan de Stellingmolen in Papendrecht. Vier andere woningen liepen schade op door de brand. De brandweer kwam met veel materieel ter plaatse en kon voorkomen dat de brand zich verder verspreidde. Er raakte niemand gewond.
De brand werd zaterdagavond omstreeks half negen ontdekt. Bij aankomst van de brandweer was er sprake van een flinke uitslaande brand in twee woningen. De brandweer heeft alles in het werk gezet om uitbreiding te voorkomen en kwam met veel materieel ter plaatse. Vanwege de coördinatie tussen de hulpdiensten werd GRIP-1 afgekondigd.
Uit één van de woningen heeft de brandweer een aantal katten gered. De huisdieren zijn opgevangen door de dierenambulance. Er raakte niemand gewond, wel is één persoon door de ambulancedienst gecontroleerd op mogelijke rookinhalatie. 
Vanwege de rookontwikkeling in de gemeente Papendrecht werd het advies gegeven om uit de rook te blijven en bij overlast ramen en deuren te sluiten en ventilatie uit te schalen. Ook werd een NL-Alert verstuurd, dit bericht is later op de avond ingetrokken. In deze berichten werd doorverwezen naar het nieuwe informatiesysteem van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid: www.zhzveilig.nl.
Twee woningen raakte door de brand ernstig beschadigd. Vier andere woningen liepen voornamelijk rook- en waterschade op. Gedupeerden hebben de nacht elders doorgebracht. Stichting Salvage en de woningcorporatie zijn ingeschakeld om de gedupeerden bij te staan voor de afhandeling van de schade. Hoe de brand kon ontstaan wordt onderzocht.

Delen