Grote brand bij recyclingbedrijf in Dordrecht

  • Dordrecht
  • 16 augustus 2017

Woensdag 16 augustus 2017 om 17.30 uur werd de brandweer gealarmeerd voor een brand bij een recyclingbedrijf  aan de Grevelingenweg te Dordrecht. Door het bedrijf werd aangegeven dat de brand was ontstaan in een grote partij aangeleverd elektronisch afval.

Toen de eerste voertuigen ter plaatse kwamen bleek er al een flinke brand te zijn die veel rookontwikkeling veroorzaakte. Middels twitterberichten werden de mensen in de omgeving gewaarschuwd, dat indien zij last hadden van de rook, zij naar binnen moesten gaan om vervolgens ramen en deuren te sluiten

Het personeel van het bedrijf, circa 30 personen, werd door de BHV organisatie in veiligheid gebracht op de verzamelplaats buiten de poort. Door de politie werd de Grevelingenweg afgesloten voor alle verkeer, zodat de hulpdiensten alle ruimte hadden om aan te rijden.

Al vrij snel werd opgeschaald van middelbrand naar grote brand.  Verschillende voertuigen uit omliggende gemeenten kwamen ter plaatse, onder andere om groot water transport vanuit de rivier te organiseren. Door snel ingrijpen werd voorkomen dat de brand oversloeg naar een grote sorteerloods.

Rond de klok van 19.00 uur werd het sein brand meester gegeven. Omdat de berg afval bleef roken werd met behulp van een shovel het afval in een container gedeponeerd. Een brandweervoertuig en een hoogwerker bleven ter plaatse om het afval af te blussen.

In de gemeente Sliedrecht werd op verschillende locaties door een meetploeg van de brandweer gemeten. Er werd wel een zeer penetrante lucht geroken maar schadelijke of giftige componenten werden niet gemeten.

Het op het terrein verzamelde bluswater wordt op korte termijn gecontroleerd afgevoerd. Vooralsnog is niet gebleken dat er verontreinigd bluswater in de rivier is gelopen.

foto M. van Aken  Foto: M. van Aken

 

Delen