Felle flatbrand in Dordrecht

  • Ruys de Beerenbrouckweg
  • 06 februari 2017

Felle flatbrand in Dordrecht

Diverse woningen door brand verwoest

Op zondagmiddag 5 februari 2017 heeft er een korte maar hevige brand gewoed in een woning aan de Ruys de Beerenbrouckweg in Dordrecht. De brand is overgeslagen naar twee bovenliggende woningen. De brandweer heeft met behulp van een hoogwerker verschillende bewoners uit de woningen gered.

Zondagmiddag rond 15.45 uur is er een brand gemeld in de woning aan de Ruys de Beerenbrouckweg in Dordrecht. De bewoners bevonden zich nog in de woning tijdens het incident. Door de brandweer is direct opgeschaald naar middelbrand, om meer manschappen en voertuigen ter plaatse krijgen.

Nadat de brandweer ter plaatse was, sloeg de brand door via de ramen van de woning en via de buitengevel naar bovengelegen woningen. Door een snelle interventie kon de brand snel geblust worden. Uit de drie bij de brand betrokken woningen werden in totaal 10 bewoners met behulp van een hoogwerker via de ramen gered. 8 van hen werden met ademhalingsproblemen door ambulancepersoneel behandeld. Naderhand zijn er 4 bewoners overgebracht naar het ziekenhuis voor het behandelen van ademhalingsklachten.

Ook werden er verschillende dieren in de woningen aangetroffen. In totaal werden er door de brandweer 9 dieren gered, twee honden en 7 poezen. Eén van de honden, een Mechelse Herder, en twee poezen werden door medewerkers van de ambulancedienst behandeld met zuurstof. Zij zijn er gelukkig weer bovenop gekomen. Drie andere poesjes, pas enige weken oud, zijn helaas overleden ten gevolge van het inademen van de rook.

De drie bij de brand betrokken woningen zijn op dit moment onbewoonbaar. Een zestal naastgelegen woningen hebben rookschade en worden op korte termijn schoongemaakt. Door bemiddeling van de gemeente, de woningbouwvereniging en de stichting Salvage is voor de betrokken bewoners vervangende woonruimte gezocht.

Brandweer Zuid-Holland Zuid

Als mensen aan de brandweer denken, denken zij vaak aan rode voertuigen en grote branden. Echter doet de brandweer veel meer dan alleen blussen. De Brandweer Zuid-Holland Zuid heeft de taak om risico's zoveel mogelijk in te perken en te beheersen. En als zich er dan toch incidenten voordoen, om deze zo effectief mogelijk te bestrijden. Dit is gebeurd door de krachten van alle brandweerkorpsen van alle brandweerkorpsen uit de 17 gemeenten binnen de regio te bundelen tot één slagvaardige en efficiënte organisatie. Maar ook door intensief samen te werken met de andere hulpverleningsdiensten zoals de politie, de gemeenschappelijke geneeskundige dienst (GGD ZHZ), de geneeskundige hulpverleningsorganisatie in de regio (GHOR), de omgevingsdienst ZHZ en de regionale ambulancevoorziening (RAV ZHZ).

Delen