De zomerstorm zet Brandweer flink aan het werk

  • Dordrecht
  • 07 juni 2017

Het was al voorspeld door het KNMI, zware buien en windstoten, zelfs code geel werd afgegeven voor dinsdag 6 juni. En met de bomen vol in blad is het niet moeilijk om te raden dat hier werk aan de winkel is voor de brandweer. Brandweer Zuid-Holland Zuid noteert die dag totaal 24 meldingen als gevolg van de storm.

De meldingen bestaan voor 19 gevallen uit omgewaaide bomen en afgebroken of loshangende takken. In sommige situaties versperde de boom de doorgaande route of er was een tak op een auto gevallen. Hierdoor zijn een aantal auto’s beschadigd geraakt. Ook heeft een lantaarnpaal het moeten ontgelden. Verder kwamen er een enkele meldingen binnen van losliggende dakpannen en wateroverlast.

Wanneer belt u nu 112?
Als de situatie acuut gevaar oplevert voor mens of dier belt u 112. Hierbij valt te denken aan instortingsgevaar, losgeraakte dakplaten of dakpannen of een boom die over de weg dreigt te vallen of ligt reeds op de doorgaande weg en hindert het verkeer.

Als er geen acuut gevaar is, bel dan de gemeente wanneer het gaat om schade aan openbare ruimte. Ligt een omgevallen boom in de berm of op een niet doorgaande weg dan is het gevaar niet acuut. Is er schade aan uw huis of in uw tuin onderneemt u dan zelf actie en bel een gespecialiseerd bedrijf. Eventuele schade kunt u veelal verhalen op uw eigen verzekering.

Delen