Brandweer zet werkgever in het zonnetje

  • Leerdam
  • 25 september 2017
De brandweer in Leerdam reikte maandag 25 september 2017 een gevelbordje uit aan Schreuders Sport. Het gevelbordje is bedoeld als dank aan werkgevers die hun personeel in staat stellen vrijwilliger te zijn bij de brandweer.  Het is de eerste keer dat in Zuid-Holland Zuid een dergelijk bordje werd uitgereikt.

De brandweermensen in Leerdam zijn vrijwilligers. Ze komen pas naar de brandweerkazerne als ze opgeroepen worden. De vrijwilligers komen vanuit huis of hun werk. ‘Het is niet vanzelfsprekend dat een werkgever zo flexibel omgaat met zijn werknemers. Wij zijn de werkgevers erg dankbaar en dat verdient waardering. Zonder brandweervrijwilligers, hun gezinnen en ondernemers die ook flexibel zijn in het beschikbaar stellen van hun personeel bestaat er geen brandweerzorg zoals we die vandaag kennen’ vertelt operationeel manager Jan Vermeulen.


Eerste bordje
Het eerste gevelbordje in de regio Zuid-Holland Zuid werd uitgereikt door burgemeester Bruinsma bij Schreuders Sport in Leerdam. Dankzij werkgevers als Schreuders Sport kunnen 800 vrijwilligers in Zuid-Holland Zuid zich dag en nacht met hart en ziel inzetten voor de veiligheid in de gemeenten. Burgemeester Bruinsma: ‘Een mooi voorbeeld van maatschappelijke betrokkenheid, waarvoor de gemeente Leerdam alle betrokkenen zeer erkentelijk is’.

Vrijwilligers
De brandweer in Leerdam zoekt meer vrijwilligers. Mensen die geïnteresseerd zijn in een bijbaan bij de brandweer kunnen informatie vinden op onze speciale informatiepagina.

Delen