Brandweer in Molenwaard is op zoek naar jou!

  • Molenwaard
  • 17 mei 2017

Brandweer in Molenwaard op zoek naar jou! Bij de brandweer in de gemeente Molenwaard zijn 103 brandweervrijwilligers werkzaam die zich met hart en ziel inzetten voor hun medemens in de dorpskernen Brandwijk/Molenaarsgraaf, Bleskensgraaf, Goudriaan/Ottoland, Groot-Ammers, Langerak/Nieuwpoort en Nieuw-Lekkerland. Zij leveren dag en nacht een bijdrage aan de veiligheid in Molenwaard. Om dit te kunnen blijven garanderen zijn nieuwe vrijwilligers nodig. Nieuwsgierig? Kom langs!

De brandweer is op zoek naar mannen én vrouwen die fysieke uitdagingen niet uit de weg gaan. Mensen die zich willen inzetten voor de veiligheid binnen Molenwaard en die het brandweerteam willen versterken.

De komende jaren nemen een aantal brandweervrijwilligers afscheid vanwege hun leeftijd. Daarom zijn er op iedere kazerne in de gemeente Molenwaard minstens twee nieuwe vrijwilligers nodig. Bij de brandweer in Goudriaan-Ottoland is de nood hoger, daar zoeken we zo’n vijf nieuwe enthousiaste collega’s. De brandweer in Goudriaan-Ottoland houdt op 31 mei en 7 mei een informatieavond. Geïnteresseerden zijn van 20.00 uur tot 21.30 uur welkom om de sfeer te proeven, vragen te stellen en kennis te maken in de brandweerkazerne aan de Zuidzijde 147 in Goudriaan.

Ben je woonachtig of werkzaam in de dorpskernen van gemeente Molenwaard en lijkt de brandweer ook iets voor jou? Kom langs tijdens één van de oefenavonden van de brandweerkazernes binnen Molenwaard. Aanmelden voor een brandweeravond kan via onderstaand formulier.

Wat betekent het voor mij?
Een brandweervrijwilliger verricht zijn brandweerwerkzaamheden naast de eigen baan of huishouden en is bij oproep beschikbaar. Als vrijwilliger volg je dezelfde opleidingen als de collega’s in beroepsdienst. Een vrijwilliger ontvangt een vast en wisselende vergoeding voor zijn of haar inzet. Brandweervrijwilliger zijn is meer dan een hobby, je draagt een grote verantwoordelijkheid. De opleidingskosten voor de 2-jarige brandweeropleiding worden door de brandweer betaald. De oefenmomenten vinden ’s avonds plaats.

 

Aanmeldformulier

De gegevens die je met dit formulier naar ons stuurt worden na 5 dagen van de server verwijderd. Je kunt je gegevens inzien, laten wijzigen of laten verwijderen. Bekijk hiervoor de Privacy verklaring

Delen