Brandweer in Arkel komt naar u toe deze zomer

  • Arkel
  • 06 juni 2017

De brandweer in Arkel-Hoogblokland oefent de komende periode driemaal in de wijk. Tijdens de oefeningen laat de brandweer zien hoe zij tijdens een incident te werk gaan. De brandweer gaat gedurende deze momenten ook in gesprek met haar inwoners. De oefening duurt ongeveer anderhalf uur.

Buurtbewoners krijgen een realistisch beeld van een brandweerinzet. ‘Een ideaal moment voor de inwoners van Arkel en Hoogblokland om bijvoorbeeld vragen over brandveiligheid te stellen’ vertelt brandweerman Sander Keijzer.  De oefeningen worden gehouden op dinsdagavond 13 en 27 juni in Arkel en dinsdagavond 20 juni in Hoogblokland.


Veelzijdig werk
Naast het blussen van branden komt de brandweer ook in actie om hulp te verlenen. Van katten uit de boom en een overstroomde kelder tot een uitslaande brand en het bevrijden van zwaargewonde slachtoffers na verkeersongevallen op de weg of in het water. Keijzer: ‘Tijdens de oefeningen in de wijk laten wij één van facetten zien’. 

Komt u ook kijken?
De oefeningen vinden plaats tussen 19.30 uur en 21.30 uur nabij:
·         13 juni: Fagotstraat – Bazuinstraat – Simbaalstraat in Arkel.
·         20 juni: Het Hoog - Korenbloemstraat in Hoogblokland.
·         27 juni: Perendreef – Appeldreef in Arkel.

Vrijwilligers
 
De brandweermensen in Arkel-Hoogblokland zijn vrijwilligers. Ze komen pas naar de brandweerkazerne als ze opgeroepen worden. Behulpzaam, Deskundig en Daadkrachtig.

Delen