Brand in varkensschuur Langerak

  • Langerak
  • 10 augustus 2017

LANGERAK- In de ochtend van donderdag 10 augustus 2017 is er brand uitgebroken in een varkensschuur aan de Lekdijk in Langerak. De brandweer heeft met diverse eenheden de brand snel onder controle weten te krijgen. De schade is beperkt gebleven tot een deel van de schuur. De 5 aanwezige varkens zijn met de schrik vrijgekomen.

De brand werd door de buren ontdekt en gemeld bij de eigenaar. Deze heeft de hulpdiensten gewaarschuwd en, eenmaal zelf ter plaatse, de ventilatie in de schuur uitgezet. Door een snelle inzet van de brandweer is de brand beperkt gebleven tot een klein deel van de schuur.


Bij de brand is een geringe hoeveelheid asbest vrijgekomen. Deze is tussen twee schuren op het terrein neergekomen. Dit gebied is afgezet. De neergekomen asbest wordt opgeruimd door specialisten en vormt geen gevaar voor de omgeving.


De brandweer heeft met verschillende eenheden een snelle inzet kunnen plegen hiermee kon verdere brand uitbreiding via het dak worden voorkomen. Na de opruimwerkzaamheden konden alle eenheden van de brandweer uit de nabije omgeving van Langerak weer in dienst.


 

Delen