Brand in slooppand en paardenstal in Sliedrecht

  • Sliedrecht
  • 03 oktober 2017

Dinsdagavond 3 oktober 2017 werd om 20.30 uur de eerste melding gemaakt van vlammen uit het dak van een slooppand aan de Rivierdijk in Sliedrecht. Na 5 minuten is er voor extra waterwinning opgeschaald naar grote brand. Hierbij zijn ook een aantal korpsen uit de omliggende gemeenten opgeroepen voor bijstand. Om 20.40 uur werd de tweede melding gemaakt van een brand in een gedeelte van de paardenstal bij ASVZ de Merwebolder aan de Touwbaan in Sliedrecht.


Het pand aan de Rivierdijk is een leegstaand pand en deed vroeger dienst als apotheek. Het pand stond op de nominatielijst om gesloopt te worden. Bij aankomst van de brandweer waren de vlammen al hoog boven het dak zichtbaar en is er ingezet met veel materieel om de brand te bestrijden. Alhoewel de brandweer adviseerde om niet bij de brand te komen kijken, trok de brand veel bekijks en de politie heeft de Rivierdijk afgezet. Om 22.50 uur was de brand onder controle en werd het sein brand meester gegeven.  Het pand is volledig uitgebrand. Er kwam veel rook vrij en de brandweer adviseerde ramen en deuren te sluiten en de ventilatiekanalen dicht te zetten.


De uitslaande brand in de paardenstal op het terrein van ASVZ de Merwebolder woedde tegelijkertijd. Gelukkig waren er geen paarden op stal. De brand bleef beperkt tot een deel van de overkapping. Om 21.45 uur was de brand onder controle en is het sein brand meester gegeven.  De brandweer heeft begin van de nacht nog een nacontrole uitgevoerd.


Burgemeester A.P.J. van Hemmen kwam op beide locaties ter plaatse om zich te laten inlichten over de situatie. De oorzaak van de branden wordt nader onderzocht.
 
Rook
Rook inademen is nooit gezond. Blijf daarom zoveel mogelijk uit de rook en probeer inademen van rook te voorkomen.

Delen