Strijen

Heb jij hart voor je medemens en heb je altijd al bij de brandweer gewild? Of denk je nu: dit is wel wat voor mij? De brandweer in Strijen is op zoek naar nieuwe enthousiaste collega’s. Versterk jij ons team?

Je bent op je werk en je alarmontvanger gaat… een uitslaande brand bij jou in de buurt. Binnen een paar minuten schakel je om van je reguliere werk naar reddingswerk. Je komt snel in actie. Dag en nacht. De brandweer is 7 dagen per week, 24 uur per dag paraat om de veiligheid in jouw gemeente te garanderen.

Vrouw voor de helft in brandweertenue en voor de helft in reguliere kledingVrijwilligers
Bij de brandweer in Strijen zijn een tiental vrijwilligers werkzaam. Vrijwilligers zijn geen ‘amateur-brandweerlieden’. De opleiding en training is namelijk gelijk aan die van de beroepscollega’s. Het enige verschil is dat je als vrijwilliger geen dagtaak hebt aan je brandweerwerk.

Wat kun je verwachten?
Een brandweervrijwilliger heeft een breed takenpakket. Naast het uitrukken voor brand, verleen je ook assistentie bij ongevallen. Bijvoorbeeld voor het openknippen van een auto, een incident met gevaarlijke stoffen of het oplossen van stormschade. Als vrijwilliger volg je een basisopleiding voor manschap. Deze opleiding duurt ongeveer twee jaar. Daarnaast oefen je één avond per week zodat je de brandweertaken goed beheerst.

Wat bieden we?
We bieden brandweervrijwilligers de mogelijkheid om naast je eigen baan of huishouden een professionele, afwisselende en uitdagende maar vooral gewaarde carrière bij de brandweer op te houden. Als brandweervrijwilliger ontvang je naast een vaste jaarvergoeding ook een wisselende vergoeding afhankelijk van het aantal oefenuren en daadwerkelijke uitrukken.

INFORMATIEOCHTEND

Zaterdagochtend 5 oktober 2019 organiseert de brandweer in Strijen een informatieavond voor geïnteresseerden nieuwe collega’s. De brandweer is namelijk op zoek naar nieuwe aanwas.

Tijdens de informatieochtend kunnen geïnteresseerden kennis maken met de brandweer.
Bezoekers kunnen de brandweer zelf beleven, er wordt meer vertelt over de brandweer en wat bij de functie komt kijken. Ze mogen ook zelf aan de slag: het blussen van een kleine brand, het bekijken van het brandweermaterieel en werken met hydraulisch gereedschap zijn één van de kennismakingsonderdelen.

De informatieochtend vindt plaats in de brandweerkazerne aan de Nijverheidstraat 2b in Strijen en start om 10 uur. Aanmelden voor de informatieochtend kan via onderstaand formulier.


Strijen
Nijverheidstraat 2b
3291 CH Strijen
088-6365000

Andere brandweerlocaties in de buurt

Delen