Landschap met molen

kazerne Alblasserdam

Help jij ons uit de brand?

Heb jij hart voor je medemens en heb je altijd al bij de brandweer gewild? Of denk je nu: dit is wel wat voor mij? De brandweer in Alblasserdam is op zoek naar nieuwe enthousiaste collega’s. Versterk jij ons team?

Je bent op je werk en je alarmontvanger gaat… een uitslaande brand bij jou in de buurt. Binnen een paar minuten schakel je om van je reguliere werk naar reddingswerk. Je komt snel in actie. Dag en nacht. De brandweer is 7 dagen per week, 24 uur per dag paraat om de veiligheid in jouw gemeente te garanderen.

Man voor helft in brandweeroutfit en voor de helft in normale kledingVrijwilligers
Bij de brandweer in Alblasserdam zijn 31 vrijwilligers werkzaam. Vrijwilligers zijn geen ‘amateur-brandweerlieden’. De opleiding en training is namelijk gelijk aan die van de beroepscollega’s. Het enige verschil is dat je als vrijwilliger geen dagtaak hebt aan je brandweerwerk.

Wat kun je verwachten?
Een brandweervrijwilliger heeft een breed takenpakket. Naast het uitrukken voor brand, verleen je ook assistentie bij ongevallen. Bijvoorbeeld voor het openknippen van een auto, een incident met gevaarlijke stoffen of het oplossen van stormschade. Als vrijwilliger volg je een basisopleiding voor manschap. Deze opleiding duurt ongeveer twee jaar. Daarnaast oefen je één avond per week zodat je de brandweertaken goed beheerst.

Vrouw voor de helft in brandweerkleding en voor de helft in gewone kleding

 

Wat bieden we?
We bieden brandweervrijwilligers de mogelijkheid om naast je eigen baan of huishouden een professionele, afwisselende en uitdagende maar vooral gewaardeerde carrière bij de brandweer op te houden. Als brandweervrijwilliger ontvang je naast een vaste jaarvergoeding ook een wisselende vergoeding afhankelijk van het aantal oefenuren en daadwerkelijke uitrukken.

 

Informatieavond

Woensdagavond 16 oktober 2019 organiseert de brandweer in Alblasserdam een informatieavond voor geïnteresseerden nieuwe collega’s. 

Tijdens de informatieavond kunnen geïnteresseerden kennis maken met de brandweer.
Bezoekers kunnen de brandweer zelf beleven, er wordt meer vertelt over de brandweer en wat bij de functie komt kijken. Ze mogen ook zelf aan de slag: het blussen van een kleine brand, het bekijken van het brandweermaterieel en werken met hydraulisch gereedschap zijn één van de kennismakingsonderdelen.

De informatieavond vindt plaats in de brandweerkazerne aan de Dam 4 in Alblasserdam en start om half acht. Aanmelden voor de informatieavond kan via onderstaand formulier.


 

kazerne Alblasserdam
Dam 4
2952 AB Alblasserdam
088-636 5000

Andere brandweerlocaties in de buurt

Delen