Calamiteitencoördinator (6fte)

Ben jij verbindend, communicatief vaardig en stressbestendig? Ga je graag nieuwe uitdagingen aan, heb je een goed aanpassingsvermogen en denk je in oplossingen in plaats van problemen? Bouw je graag met je collega’s en leidinggevende aan de invulling van je nieuwe functie? En vind je het daarnaast een uitdaging om een crisis in de juiste banen te leiden?

Dan is de functie van calamiteitencoördinator bij de Meldkamer Limburg iets voor jou!

Meldkamer Limburg (MKL) begeleidt en coördineert (spoed)eisende hulpverlening voor zowel de Veiligheidsregio Limburg-Noord als Veiligheidsregio Zuid-Limburg. MKL is verantwoordelijk voor het aannemen en verwerken van 112-meldingen voor hulpverlening op het gebied van openbare orde, veiligheid, ongevallen en rampen. Bij de MKL werk je samen met collega’s van politie, brandweer en de ambulancedienst. Om de coördinatie bij multidisciplinaire incidenten te verbeteren, is de taak van calamiteitencoördinator herzien en wordt een nieuw team van 6 fulltime calamiteitencoördinatoren gevormd. De MKL is in oktober 2016 ontstaan uit de samenvoeging van de Meldkamer Zuid-Limburg en de Meldkamer Limburg-Noord. Momenteel geven beide Limburgse veiligheidsregio’s vorm en inhoud aan de doorontwikkeling van de meldkamer. Dit kent momenteel een andere dynamiek en uitdagingen voor de calamiteitencoördinator dan in periode na de doorontwikkeling. De calamiteitencoördinator zal gedurende de fase van doorontwikkeling een belangrijke bijdrage leveren om van de MKL één geheel te maken.

Taken als calamiteitencoördinator

 • Brengt eenheid in verscheidenheid en samenwerking door afstemmen van processen en werkzaamheden, waarbij de eigenheid van ieders werk wordt gerespecteerd en gewaardeerd.
 • Draagt bij aan het optimaliseren van de multidisciplinaire samenwerking binnen de MKL en verricht multidisciplinaire taken in samenwerking met de beide veiligheidsregio’s.
 • Bij multidisciplinaire incidenten stemt de calamiteitencoördinator de processen van politie, brandweer en ambulancezorg af en verzorgt het totaalbeeld van het incident. Dit onder meer met gebruikmaking van het Landelijk Crisis Management Systeem (LCMS).
 • Coördineert het gemeenschappelijke (multidisciplinaire) meldkamerproces in geval van multidisciplinaire calamiteiten.
 • Geeft leiding aan het intern opschalen van de meldkamer en verzorgt afstemming in opschaling, communicatie en informatie binnen het meldkamerdomein (conform de GRIP procedure).
 • Beoordeelt en analyseert de situatie en relevante gegevens; schat risico’s in; denkt vooruit in scenario’s; stelt op basis daarvan prioriteiten in de te ondernemen acties; adviseert daarover.
 • Stuurt en bewaakt een snelle, doeltreffende en doelmatige informatieverzameling en –voorziening; fungeert als aanspreekpunt voor de meldkamer ten tijde van multidisciplinaire calamiteiten.

Overige taken

 • Ondersteunt en adviseert de leidinggevenden van de centralisten (politie, brandweer en ambulancezorg) bij operationele processen op de meldkamer.
 • Ondersteunt en adviseert de bedrijfsvoerder meldkamer bij het vervolmaken en/of invoeren van multi disciplinaire processen binnen de meldkamer.
 • Signaleert operationele knelpunten en adviseert daarover.
 • Voert taken uit op gebied van (multi) Opleiden, Trainen en Oefenen ( MOTO), Netcentrisch Werken, Multidisciplinaire planvorming etc.
 • Participeert in multidisciplinaire oefeningen.
 • Voert informatie- en voorlichtingsactiviteiten uit. 

Je werkt als calamiteitencoördinator in een 3-ploegendienst, bestaande uit een ochtend, avond en nachtdiensten van 8 uur. Na je dienst, draag je je werk over aan een collega-calamiteitencoördinator.

FUNCTIE-EISEN CACO

Als calamiteitencoördinator beschik je over aantoonbaar HBO werk- en denkniveau. Tevens beschik je over affiniteit en kennis van het veiligheidsdomein. Bij voorkeur ben je in het bezit van het diploma calamiteitencoördinator van het Instituut Fysieke Veiligheid (IFV). Kennis van het werkveld (multidisciplinaire processen, netcentrisch werken, meldkamerprocessen en Opleiden, Trainen & Oefenen) en aantoonbare ervaring als calamiteitencoördinator is een pre.

WAT WIJ BIEDEN

Een boeiende, innovatieve, uitdagende en dynamische werkomgeving. Een verantwoordelijke en gevarieerde functie waarbij je intensief samenwerkt met politie, brandweer en ambulancezorg. De functie is tevens in ontwikkeling, wat om lef en pionieren vraagt.

Het werkgeverschap voor deze functie ligt in handen van de Veiligheidsregio Limburg-Noord. Uitvoering geven aan deze functie kent een minimum vereiste van 24 uur per week. De functie van calamiteitencoördinator is een structurele functie. Invulling van de functie betreft in eerste instantie op basis van tijdelijkheid voor de duur van één jaar. Bij gebleken geschiktheid hoort een vaste aanstelling tot de mogelijkheden.

Salariëring is voorlopig vastgesteld op salarisschaal 9 van de CAR/UWO, max € 3.805,- bruto per maand gebaseerd op een fulltime aanstelling (norm 1 januari 2018). Definitieve beschrijving en vaststelling van de functie Calamiteitencoördinator dient nog plaats te vinden. Aangezien je wisselende diensten draait, ontvang je ook een onregelmatigheidstoeslag. De standplaats is Maastricht.

Daarnaast is sprake van interessante aanvullende arbeidsvoorwaarden, waaronder een vrij besteedbaar persoonlijk budget, genaamd het Individueel Keuzebudget (IKB). Dit persoonlijk budget geeft je meer flexibiliteit en maatwerkmogelijkheden.

INTERESSE?

Ben jij die calamiteitencoördinator waar wij naar zoeken? Zorg dan dat uiterlijk 7 juni 2018 je motivatiebrief en CV in ons bezit is. Klik op https://www.vrln.nl/vacatures om te reageren.

VRAGEN?

Wil je meer weten over deze functie, neem dan contact op met Peter Dolmans (bedrijfsvoerder / kwartiermaker Meldkamer Limburg) op telefoonnummer (06) 21 29 46 20.

De eerste gespreksronde vindt plaats op woensdag 21 juni 2018. Tevens zal er sprake zijn van een tweede ronde gesprekken welke nog ingepland zal worden. Tot slot behoort een (ontwikkel)assessment tot de mogelijkheden.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern opengesteld. Bij gelijk gebleken geschiktheid krijgen interne kandidaten de voorkeur.

Acquisitie door derden wordt niet op prijs gesteld!

Veiligheidsregio Zuid-Limburg


Wij gebruiken cookies